6. Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet:

Forslag 1

§ 1 andre ledd skal lyde:

       I tvilstilfeller avgjør departementet om det foreligger lotteri, og i tilfelle hva slag. Departementets skjønn kan i dette tilfellet overprøves av domstolene.

Forslag fra Høyre og Fremskrittspartiet:

Forslag 2

§ 17 andre ledd skal lyde:

       Ved overtredelse av forskrift etter § 15 eller § 16 er straffen fengsel inntil 2 år.

Forslag fra Høyre:

Forslag 3

§ 1 første ledd e) skal lyde:

       e) Utbetalingsautomat: gevinstautomat som gir gevinst i form av penger eller verdibevis med unntak av automater som nevnt i femte ledd.

§ 1 nytt femte ledd skal lyde:

       Med underholdningsautomat menes i denne lov: mekanisk eller elektronisk innretning som mot innskudd gir rett til spill uten muligheter for gevinst, eller med en symbolsk gevinst. Hva disse automater angår, gjelder loven bare for underholdningsautomater som gir gevinst.

§ 3 andre ledd skal lyde:

       Tillatelse til å avholde lotteri gjennom oppstilling av gevinstautomater eller underholdningsautomater som gir gevinst gis av politiet. ledd.

§ 4 første ledd, 3. strekpunkt skal lyde:

- økonomiske rammebetingelser for de forskjellige typer lotterier, herunder maksimumspremie for underholdningsautomater og når underholdningsautomater må betraktes som utbetalingsautomater pga. premiens størrelse. ledd.

§ 10 skal lyde:

       § 10. Utbetalingsautomater og gevinstautomater.

       Det er forbudt for andre enn organisasjoner og foreninger som har fått godkjenning av departementet, å avholde lotteri gjennom oppstilling av utbetalingsautomater og gevinstautomater. Godkjenning kan bare gis til organisasjoner og foreninger som nevnt i § 6.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 4

§ 1 første ledd skal lyde:

       I denne loven menes med:

a) Lotteri: virksomhet der deltakerne mot innskudd kan erverve gevinst som følge av trekning, gjetting eller annen fremgangsmåte som helt eller delvis gir et tilfeldig utfall.
b) Lykkespill: lotteri ved hjelp av tombola, lykkehjul, bingo eller andre mekaniske eller elektroniske innretninger der det foretas en rekke fortløpende trekninger.