Vedlegg: Brev fra Finansdepartementet v/statsråden til finanskomiteen, datert 6. juni 2005

Rettebrev - Ot.prp. nr. 92 (2004-2005) Om endringer i skatte- og avgiftslovgivningen mv.

Jeg vil med dette gjøre oppmerksom på en feil i Ot.prp. nr. 92 (2004-2005) Om lov om endringer i skatte- og avgiftslovgivningen mv.

Departementet foreslo i den nevnte proposisjonen at det skal tas inn en henvisning til entreprenørskip i skatteloven § 8-13 tredje ledd annet punktum. Om bakgrunnen for dette viser jeg til proposisjonens punkt 11.4.3.3.

Jeg har blitt oppmerksom på at den foreslåtte henvisningen til entreprenørskip i skatteloven § 8-13 tredje ledd annet punktum vil kunne forstås slik at rederiskatteordningen etter endringen kan omfatte virksomhet i form av drift av entreprenørskip på norsk sokkel. Dette i motsetning til den gjeldende ordningen, som når det gjelder entreprenørskip bare omfatter virksomhet i form utleie til andre skattesubjekter og virksomhet i form av drift av skipene på utenlandsk sokkel. Som det fremgår av proposisjonstekstens punkt 11.4.3.3 har departementet imidlertid ikke hatt til hensikt å foreslå en utvidelse av rederiskatteordningen når det gjelder entreprenørskip. Jeg henstiller derfor til komiteen om at den i sin innstilling ikke foreslår å innta en henvisning til entreprenørskip i skatteloven § 8-13 tredje ledd annet punktum.

Som nevnt i proposisjonens punkt 11.4.2.2 legger departementet opp til å fremme forslag om endringer i skatteloven som innebærer at flyttbare innretninger i form av borefartøyer, lagerskip mv. ikke lenger skal være lovlige eiendeler innenfor rederiskatteordningen i forbindelse med statsbudsjettet for 2006. Departementet vil i denne sammenheng foreslå de nødvendige tilpasninger i skatteloven slik at virksomhet i form av drift av entreprenørskip på utenlandsk sokkel og virksomhet i form av utleie av entreprenørskip til andre skattesubjekter som driver virksomhet på norsk kontinentalsokkel fortsatt skal være lovlig virksomhet innenfor rederiskattordningen.