Søk

Innhold

2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Tove Elise Madland, Cecilie Myrseth, Even A. Røed og Truls Vasvik, fra Høyre, Erlend Svardal Bøe, Kristin Ørmen Johnsen og lederen Tone Wilhelmsen Trøen, fra Senterpartiet, Lisa Marie Ness Klungland og Hans Inge Myrvold, fra Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud og Morten Wold, fra Sosialistisk Venstreparti, Marian Hussein, fra Rødt, Seher Aydar, fra Kristelig Folkeparti, Olaug Vervik Bollestad, og fra Pasientfokus, Irene Ojala, viser til proposisjonen og til forslag om endringer av bevilgningene under enkelte kapitler og poster på statsbudsjettet for 2022 under Helse- og omsorgsdepartementet.

Komiteen vil understreke det viktige bidraget som Norge har i Ukraina med Medevac-pasienter gjennom EUs ordning for sivil beredskap (UCPM), og merker seg at det blir lagt til grunn at det kommer 150 pasienter til Norge gjennom ordningen i 2022.

Komiteen er opptatt av at helseforetakene får en tilstrekkelig finansiering, og viser til at forslaget fra regjeringen gir en økning i basistilskuddet til de regionale helseforetakene på 2,5 mrd. kroner.

Komiteen merker seg at regjeringen mener at det ikke er nødvendig å kjøpe inn flere hurtigtester for koronaviruset, i tråd med strategi- og beredskapsplanen for håndtering av koronapandemien.