Stortinget - Møte onsdag den 12. januar 2000 kl. 10

Dato: 12.01.2000

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 4

Jan Johnsen (H): Jeg har følgende spørsmål til finansministeren:

«I svaret på mitt spørsmål til finansministeren i ordinær spørretime 24. november 1999 om svikt i nybilsalget i Norge opplyser statsråden at snittet for nybilsalget i 1996-1998 er 143 000. Dette er etter mine opplysninger feil.

Hvor har statsråden hentet sine tall fra?»

Statsråd Gudmund Restad: Svaret på det konkrete spørsmålet er kort og godt Statistisk sentralbyrå. Jeg vil likevel gi et noe mer uttømmende svar for å bidra til å forklare uoverensstemmelsen mellom forskjellige biltall.

Til grunn for de oppgitte tallene lå statistikken for førstegangsregistreringen av biler, som altså er hentet fra Statistisk sentralbyrå, som igjen baserer sin statistikk på tall fra Vegdirektoratet. Representanten Johnsens spørsmål 24. november 1999 dreide seg om hva jeg mente var årsaken til nedgangen i nybilsalget så langt i 1999. Det gav jeg min vurdering av. I svaret oppgav jeg imidlertid også noen tall, bl.a. det årlige gjennomsnittstallet for nyregistrerte biler i Norge i perioden 1996-1998.

Denne statistikken omfatter både registrerte nye og bruktimporterte biler, og er den referansen bl.a. Finansdepartementet bruker når en skal måle aktiviteten i dette markedet. Blant annet når en ønsker å se på hvordan husholdningenes bilkjøp påvirker gjennomsnittsalderen for den norske bilparken, er det relevant å ta med de bruktimporterte kjøretøyene. Gjennomsnittsalderen for de bruktimporterte kjøretøyene er klart lavere enn gjennomsnittsalderen for den norske bilparken.

Importen av brukte kjøretøyer lå fram til og med 1995 på mellom 1 000 og 8 000 biler årlig. I 1996 steg importen av brukte biler til over 20 000, og den lå i den aktuelle perioden, 1996-1998, i gjennomsnitt på knappe 24 000 årlig. Førstegangsregistrerte nye biler lå i samme perioden i gjennomsnitt på knappe 124 000. I gjennomsnitt over denne treårsperioden var dermed den samlede førstegangsregistreringen vel 147 500. Ved en inkurie kom jeg dessverre i mitt svar 24. november til å oppgi et feilaktig tall på førstegangsregistrerte biler, nemlig 143 000 i stedet for 147 500. De korrekte tallene finnes for øvrig i nasjonalbudsjettet 2000.

Jeg innser at opplysningene om antall førstegangsregistrerte biler kunne virke forvirrende siden spørsmålet den 24. november begrenset seg til utviklingen i nybilsalget. Jeg mener likevel at førstegangsregistreringer, altså summen av nye og bruktimporterte biler, gir et mer korrekt bilde av utviklingen av den norske bilparken enn nybilsalget alene.

Lodve Solholm hadde her teke over presidentplassen.

Jan Johnsen (H): Jeg takker for svaret, som jeg selvfølgelig ikke er fornøyd med.

Jeg må si at når statsråden opererer med førstegangsregistrerte biler når jeg spør om nybilsalget i løpet av året, så er det to vidt forskjellige ting. I mitt spørsmål spurte jeg tydelig om nybilsalget, altså helt nye biler. Og jeg fikk følgende svar:

«Til tross for en viss nedgang gjennom andre halvår av fjoråret ble det i perioden 1996-1998 sett under ett registrert vel 143 000 biler i årlig gjennomsnitt.»

Det må selvfølgelig forstås som nye biler som er registrert, og at en ikke tar med bruktbilene, som statsråden her gjør.

Jeg føler meg ført bak lyset. (Presidenten klubber.) Og jeg har følgende spørsmål til presidenten: Vil han i etterfølgende spørsmål sørge for (presidenten klubber igjen) at jeg får de korrekte opplysningene, og at han for fremtiden kommer fram med de opplysningene som er korrekte?

Presidenten: Presidenten vil be om at ein respekterer taletida, som er eitt minutt.

Statsråd Gudmund Restad: Jeg går ut fra at Johnsen mente å rette spørsmålet til finansministeren via presidenten, og ikke til presidenten. Jeg går ut fra at det var en forsnakkelse.

Det som var temaet i spørsmålet den 24. november, var hva min forklaring var på at man hadde hatt en nedgang i nybilsalget. Og det var det ikke noen uenighet om; vi var litt uenige om akkurat hvor stor nedgang det hadde vært, men vi var enige om at det var en betydelig nedgang.

Som jeg sa, jeg forstår at det kan ha virket forvirrende når jeg brukte det som er normalt, nemlig førstegangsregistrerte biler, som ikke bare omfatter helt nye biler, men også bruktbilimporten. Og etter hvert som bruktbilimporten har økt kraftig i omfang siden 1996, er selvfølgelig andelen av disse bruktbilene blitt større og større. Men jeg skal oppgi noe som kan oppfattes som en korreksjon av tall. Jeg oppgav i mitt svar den 24. november 1999 at det i nasjonalbudsjettet var anslått at førstegangsregistrerte biler i 1999 ville bli 117 000. (Presidenten klubber.) – Kan jeg få bruke noen sekunder, president? – Nå er statistikken kommet, den er tilgjengelig og viser at det ble førstegangsregistrert 123 820 biler i 1999. Av disse var 101 287 helt nye biler, og 22 533 bruktimporterte biler.

Jan Johnsen (H): Jeg takker igjen for svaret, som jeg selvfølgelig ennå ikke er fornøyd med. Jeg må jo si at jeg forventer at statsråder fra denne talerstolen kommer med de riktige tallene som jeg ber om.

I Norge har vi den eldste bilparken i Vest-Europa med gjennomsnittlig ti år gamle biler. Av barnefamilier som har tre barn, er det 97 pst. som har bil. Av barnefamilier som har to barn, er det 92 pst. som har bil. Disse kjører altså rundt i de mest trafikkfarlige bilene i Vest-Europa. Synes finansministeren dette er tilfredsstillende? Og hvis han ikke synes det, hva vil han gjøre for at vi snarest kan få en endring av dette?

Presidenten: Presidenten er noko i tvil om dette er eit oppfølgingsspørsmål i forhold til hovudspørsmålet, men gir statsråden høve til å svare.

Statsråd Gudmund Restad: Jeg registrerer at Johnsen denne gangen, som den 24. november, ikke er fornøyd i det hele tatt med de svar han får fra finansministeren. Hvis det kan blidgjøre Jan Johnsen, skal jeg gjerne beklage at det ble gitt et tall som kunne virke forvirrende, siden det var nybilsalget som var hovedtemaet. Men det var ikke antall solgte nybiler som var Johnsens spørsmål den gangen, det var bare forklaringen på at man hadde fått en reduksjon i nybilsalget i Norge i motsetning til i resten av Europa. Og det mener jeg at jeg gav et godt svar på.