Stortinget - Møte onsdag den 19. desember 2007 kl. 10

Dato: 19.12.2007

Sak nr. 1

Ordinær spørretime

Presidenten: Det blir en lang rekke endringer i den oppsatte spørsmålslisten, og presidenten viser i den sammenheng til den oversikt som er omdelt på representantenes plasser i salen.

De foreslåtte endringer i dagens spørretime foreslås godkjent. – Det anses vedtatt.

Endringene var som følger:

Spørsmålene 3, 6 og 7, fra henholdsvis representantene Ketil Solvik-Olsen, Vera Lysklætt og Tord Lien til olje- og energiministeren, blir besvart av landbruks- og matministeren på vegne av olje- og energiministeren, som er bortreist.

Spørsmål 4, fra representanten Line Henriette Holten Hjemdal til olje- og energiministeren, er trukket tilbake.

Spørsmål 5, fra representanten Ivar Kristiansen til olje- og energiministeren, utsettes til neste spørretime, da statsråden er bortreist.

Spørsmål 8, fra representanten Finn Martin Vallersnes til utenriksministeren, utsettes til neste spørretime, da utenriksministeren er bortreist.

Spørsmålene 10 og 11, fra henholdsvis representantene Øyvind Korsberg og Torbjørn Hansen til forsvarsministeren, blir etter anmodning fra statsråden flyttet og besvart før spørsmål 1, dvs. først i spørretimen.

Spørsmål 20, fra representanten Trond Helleland til fornyings- og administrasjonsministeren, utsettes til neste spørretime, da statsråden er bortreist.

Spørsmål 21, fra representanten André N. Skjelstad til landbruks- og matministeren, blir etter anmodning fra statsråden flyttet og besvart etter spørsmål 7, som skal besvares av samme statsråd.

Spørsmål 22, fra representanten Dagrun Eriksen til kunnskapsministeren, vil bli tatt opp av representanten Line Henriette Holten Hjemdal.

Presidenten: Endringene innebærer at de første spørsmål som vil bli tatt opp, er spørsmålene 10 og 11.

Spørsmål 10

Spørsmål 11

Spørsmål 1

Spørsmål 2

Spørsmål 3

Spørsmål 4

Spørsmål 5

Spørsmål 6

Spørsmål 7

Spørsmål 21

Spørsmål 8

Spørsmål 9

Spørsmål 12

Spørsmål 13

Spørsmål 14

Spørsmål 15

Spørsmål 16

Spørsmål 17

Spørsmål 18

Spørsmål 19

Spørsmål 20

Spørsmål 22