Stortinget - Møte tirsdag den 31. mars 2020

Dato: 31.03.2020
President: Tone Wilhelmsen Trøen

Søk

Innhold

Formalia

President: Tone Wilhelmsen Trøen

Presidenten: Presidenten vil foreslå at publikumsgalleriet holdes stengt også under dette møtet av nødvendige smittevernhensyn. – Det anses vedtatt.

Presidenten vil også minne om at man ikke trenger å sette seg på sin egen plass, men sørger for å ha passende avstand – helst to meter – fra hverandre. Derfor anbefaler presidenten at man også bruker sofaene bak i rotunden og statsrådsplassene på første rad.

Representantene Hans Andreas Limi, Himanshu Gulati, Tor André Johnsen, Tore Hagebakken, Michael Tetzschner, Jan Bøhler, Une Bastholm, Mathilde Tybring-Gjedde og Svein Roald Hansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Solfrid Lerbrekk i tiden fra og med 31. mars og inntil videre

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Morten Stordalen i tiden fra og med 31. mars til og med 3. april

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Rogaland: Eirik Faret Sakariassen

    • For Vestfold: Ellen Eriksen

Presidenten: Ellen Eriksen er til stede og vil ta sete.

Statsråd Monica Mæland overbrakte 3 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at det vil bli en pause i møtet etter debatten i sak nr. 8 til innstillingene i sakene nr. 9 og 10 er ferdigstilt. Møtet fortsetter om nødvendig utover kl. 16.