Stortinget - Møte fredag den 18. mars 2022

Dato: 18.03.2022
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten: Følgende innkalte vararepresentanter tar nå sete:

  • For Aust-Agder: Abel Cecilie Knibe Kroglund

  • For Vest-Agder: Amalie Gunnufsen

  • For Hordaland: Lise-May Sæle og Sigbjørn Framnes

  • For Møre og Romsdal: Kim Thoresen-Vestre

Representanten Tobias Drevland Lund har bedt om ordet for å trekke tilbake et representantforslag.

Tobias Drevland Lund (R) []: På vegne av Bjørnar Moxnes, Seher Aydar og meg selv vil jeg gjerne trekke tilbake Representantforslag 121 S i henhold til forretningsordenens kapittel 6 § 38 fordi dette anses som gjennomført.

Presidenten: Representanten Tobias Drevland Lunds meddelelse vil bli behandlet på reglementsmessig måte. Det er ikke hver dag noen trekker Dokument 8-forslag.

Representanten Sofie Marhaug vil framsette et representantforslag.

Sofie Marhaug (R) []: På vegne av Geir Jørgensen og meg selv vil jeg fremme forslag om å forby energiintensiv utvinning av kryptovaluta i Norge og håper at det går like fort som min partikollegas representantforslag.

Presidenten: Representanten Marie Sneve Martinussen vil framsette et representantforslag.

Marie Sneve Martinussen (R) []: God morgen. Det er jo fredag, så på vegne av representantene Sofie Marhaug, Geir Jørgensen, Bjørnar Moxnes og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om midlertidige tiltak mot ekstraordinære prisøkninger. Jeg ber om at forslaget behandles etter forretningsordenens § 39 c.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Heidi Greni. – Andre forslag foreligger ikke, og Heidi Greni anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.