Stortinget - Møte onsdag den 1. februar 2023

Dato: 01.02.2023
President: Masud Gharahkhani

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Representanten Eva Kristin Hansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Representanten Lars Haltbrekken vil framsette et representantforslag.

Lars Haltbrekken (SV) []: På vegne av stortingsrepresentantene Birgit Oline Kjerstad, Torgeir Knag Fylkesnes og meg selv vil jeg fremme et forslag om opprydding av nedlagte og forurensende gruver.

Presidenten []: Representanten Ingrid Fiskaa vil framsette et representantforslag.

Ingrid Fiskaa (SV) []: På toårsdagen for kuppet i Myanmar vil eg på vegner av representantane Lars Haltbrekken, Marian Hussein, Freddy André Øvstegård og meg sjølv setja fram eit forslag om ein ny Myanmar-strategi for frigjering og demokratisering.

Presidenten []: Representanten Erlend Wiborg vil framsette et representantforslag.

Erlend Wiborg (FrP) []: På vegne av Fremskrittspartiet, ved representantene Sylvi Listhaug, Per-Willy Amundsen, Silje Hjemdal og meg selv, har jeg den glede å fremsette et representantforslag om fastsettelse av gjennomføringstid for anmodningsvedtak om forbud mot ekteskap mellom søskenbarn.

Presidenten []: Representanten Ola Elvestuen vil framsette et representantforslag.

Ola Elvestuen (V) []: På vegne av representantene Guri Melby, Alfred Jens Bjørlo, Ane Breivik og meg selv har jeg gleden av å legge fram et forslag om at kraft til Hammerfest LNG og Snøhvit må baseres på gasskraftverk med CO2-fangst og -lagring, CCS.

Presidenten []: Representanten Hans Andreas Limi vil framsette et representantforslag.

Hans Andreas Limi (FrP) []: På vegne av Fremskrittspartiets representant Silje Hjemdal og meg selv vil jeg fremsette et forslag om dispensasjon fra toll- og avgiftsregelverk mv. som hindrer donasjon av mat til veldedige formål.

Presidenten []: Representanten Lan Marie Nguyen Berg vil framsette et representantforslag.

Lan Marie Nguyen Berg (MDG) []: På vegne av representantene Dag-Inge Ulstein, Ingvild Wetrhus Thorsvik, Grete Wold, Tobias Drevland Lund og meg selv vil jeg framsette et forslag om gransking av forsvunne asylbarn.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.