Stortinget - Møte torsdag den 13. oktober 2022

Dato: 13.10.2022
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Referatsaker

Sak nr. 5 [10:15:25]

Referat

  • 1. (24) Representantforslag fra stortingsrepresentantene Tobias Drevland Lund og Seher Aydar om boliger for folk, ikke for bolighaier (Dokument 8:16 S (2022–2023))

    Enst.: Sendes kommunal- og forvaltningskomiteen.

  • 2. (25) Representantforslag fra stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Frank Edvard Sve, Morten Stordalen, Bård Hoksrud og Tor André Johnsen om å be regjeringen sørge for snarest mulig å etablere en midlertidig bru ved Tretten (Dokument 8:17 S (2022–2023))

Presidenten []: Presidenten vil foreslå at representantforslaget sendes transport- og kommunikasjonskomiteen.

Carl I. Hagen har bedt om ordet.

Carl I. Hagen (FrP) []: Jeg vil først fremme forslag om at saken behandles etter § 39 d, og subsidiært, hvis det blir nedstemt, § 39 c.

Vi har fra tid til annen grupper som fremmer forslag som de ønsker å behandle veldig raskt. Det er fordi tiden er vesentlig for selve forslagets innhold. Det er også situasjonen her. Vi ønsker å få regjeringen til raskt å engasjere seg i utbyggingen av en midlertidig bro på Tretten for å unngå meget farlige situasjoner på småveier med skoleskyss til vinteren. Det haster å få forslaget behandlet, for det har noe med tiden å gjøre. Da vil det ikke være særlig fornuftig om det sendes til komité og ligger der i 14 dager, og så tar det 14 dager før det kommer til behandling. Da har det gått en måned. Hele vitsen med forslaget er å få regjeringen raskt på banen. Det er begrunnelsen for at vi foreslår å behandle det i dette møtet. Hvis det blir nedstemt, foreslår vi at det i hvert fall blir behandlet førstkommende tirsdag ved at det legges ut én dag, som det heter i § 39 c, slik at vi får en rask behandling. Jeg håper på støtte fra flere for å få dette behandlet raskt, i hvert fall senest på tirsdag.

Presidenten []: Vi går nå til votering over behandlingsmåten.

Presidenten vil først ta opp forslaget fra representanten Carl I. Hagen om at representantforslaget behandles etter forretningsordenens § 39 d, dvs. settes opp til behandling straks i dagens møte.

Votering:

Forslaget fra representanten Carl I. Hagen ble med 90 mot 13 stemmer ikke bifalt.

(Voteringsutskrift kl. 10.18.12)

Presidenten []: Det voteres alternativt mellom presidentens forslag om å sende saken til komité og representanten Carl I. Hagens forslag om behandling etter § 39 c.

Votering:

Ved alternativ votering mellom presidentens forslag om komitébehandling og forslaget fra Carl I. Hagen om behandling etter § 39 c ble presidentens forslag bifalt med 84 mot 16 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 10.18.48)

Presidenten []: Presidentens forslag er dermed vedtatt, og saken sendes transport- og kommunikasjonskomiteen.