Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Utbygging og finansiering av E6 Hålogalandsbrua, skredsikring av E10 Trældal-Leirvik og nedlegging av Narvik Lufthavn, Framnes (Nordland)
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1aAlternativ votering

    For

    Fordeling

    78 For
    24 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 1bAlternativ votering

    Mot

    Fordeling

    24 For
    78 Mot

    Votering fordelt på:

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har i samsvar med forslag fra regjeringen vedtatt at bompengeselskap får tillatelse til å ta opp lån og kreve inn bompenger til delvis bompengefinansiering av Hålogalandsbrua på E6 i Nordland. FrP stemte for en annen finansieringsløsning. Prosjektet, som også omfatter skredsikring av dagens E16/E10 nord for Rombaken, er kostnadsregnet til 2480 mill. kroner. Prosjektet er forutsatt finansiert med statlige midler, bompenger og tilskudd fra Narvik kommune. Bompengedelen utgjør 860 mill. kroner, Det legges opp til anleggsstart i løpet av høsten 2012, og brua forventes åpnet for trafikk i 2014. Avstanden mellom Narvik og Evenes reduseres med 18 km ved bygging av brua, og Stortinget har samtidig vedtatt at Narvik lufthavn, Framnes nedlegges når brua åpnes for trafikk.

Behandling og vedtak

Saken er ferdigbehandlet

Vedtak i samsvar med innstillingen

Vedtak og henstillinger