Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Endringer i folketrygdloven og enkelte andre lover (økning i grunnpensjon til gifte og samboende pensjonister og andre endringer)
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    Mot

    Fordeling

    6 For
    92 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 2Votering

    Mot

    Fordeling

    34 For
    64 Mot

    Votering fordelt på:

  3. 3Votering

    For

    Fordeling

    56 For
    41 Mot

    Votering fordelt på:

  4. 4Votering

    For

    Fordeling

    82 For
    6 Mot

    Votering fordelt på:

  5. 5Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    57 For
    41 Mot

    Votering fordelt på:

  6. 6Votering

    For

    Fordeling

    63 For
    35 Mot

    Votering fordelt på:

  7. 7Votering

    For

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  8. 8Votering

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt endringer i folketrygdloven og enkelte andre lover (økning i grunnpensjon til gifte og samboende pensjonister og andre endringer). Dette gjelder blant annet: - Økning grunnpensjonen til gifte og samboende pensjonister fra 85 pst. av grunnbeløpet til 90 pst. av grunnbeløpet med virkning fra 1. september 2016. Økningen skal også omfatte personer som har fått omregnet sin uførepensjon til uføretrygd med redusert grunnpensjon. - Endringer i folketrygdloven §§ 12-15 og 12-16, som er en oppfølging av Stortingets vedtak om å innføre et øvre tak på summen av uføretrygd og barnetillegg. - Endringer i folketrygdloven kapittel 4 om dagpenger under arbeidsløshet, der varigheten på forlenget ventetid og tidsbegrenset bortfall av dagpenger under arbeidsløshet ved selvforskyldt ledighet øker, samt at langtidsledige skal kunne ta ferie med dagpenger. - Endringer i lov 29. april 2005 nr. 21 om supplerande stønad til personar med kort butid i Noreg.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet