Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Representantforslag om å be regjeringen evaluere samhandlingsreformen og fremme sak til Stortinget om nødvendige tiltak for at samhandlingsreformens intensjoner kan nås
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    Mot

    Fordeling

    43 For
    47 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 2aAlternativ votering

    For

    Fordeling

    48 For
    44 Mot

    Votering fordelt på:

  3. 2bAlternativ votering

    Mot

    Fordeling

    44 For
    48 Mot

    Votering fordelt på:

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har behandlet et representantforslag fra Kjersti Toppe og Liv Signe Navarsete om evaluering av samhandlingsreformen og tiltak for at samhandlingsreformens intensjoner kan nås. Forslagene ble ikke vedtatt. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti argumenterte i innstillingen for at samhandlingsreformens mål ikke er nådd og at sentrale forutsetninger for refomen ikke har vært på plass, De peker på problemene med fastlegedekningen, at det har vært mye større økning av legeårsverk på sykehus enn i kommunehelsetjenesten til tross for samhandlingsreformen, og mener situasjonen er et politisk ansvar. Regjeringspartiene - som ikke støttet forslagene - viser i innstillingen til at det er satt i verk en rekke tiltak i tråd med samhandlingsreformens intensjoner, og at Nasjonal helse- og sykehusplan 2020-2023 blant annet vil omhandle samhandling mellom kommuner og spesialisthelsetjenesten.

Behandling og vedtak

Saken er ferdigbehandlet

Vedtak i samsvar med innstillingen

Vedtak og henstillinger