Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Midlertidig lov om tilpasninger i regelverket for barnevernet og fylkesnemnda for å avhjelpe konsekvenser av utbruddet av covid-19
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 2Votering

    For

    Fordeling

    85 For
    1 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 3Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    46 For
    42 Mot

    Votering fordelt på:

  3. 4Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  4. 5Votering

  5. 6Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt en midlertidig lov om tilpasninger i regelverket for barnevernet og fylkesnemda for å avhjelpe konsekvenser av covid-19-utbruddet, som i hovedsak viderefører reglene fastsatt i midlertidig forskrift 3.april 2020. Loven har bestemmelser om mulighet for fjernmøte og fjernavhør i fylkesnemda, utvidet mulighet for kombinasjon av muntlig og skriftlig behandling, rådslaging og avstemning ved fjernmøte, adgang til å erstatte tilsyns- og oppfølgingsbesøk med andre kommunikasjonsformer og hjemmel for Bufetat. til å flytte barn midlertidig fra en barnevernsinstitusjon til en annen. Loven oppheves 22.oktober 2020. Stortinget vedtok også å be regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag om å forlenge virketiden for hele eller deler av loven dersom regjeringen vurderer dette som nødvendig for å sikre at barnevernet kan løse sine oppgaver.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet

Vedtak i samsvar med innstillingen