Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Midlertidig lov om endringer i sameloven for å avhjelpe konsekvenser av utbruddet av covid-19 (adgang til elektroniske underskrifter på listeforslag)
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  2. 2Votering

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har behandlet innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om midlertidig lov om endring i sameloven for å avhjelpe konsekvenser av utbruddet av covid-19. Det er vedtatt en ny § 2-7 a om adgang til elektronisk underskrift på listeforslag etter sameloven § 2-7 andre ledd ved sametingsvalget i 2021. Komiteen har i innstillingen vist til at muligheten for å ivareta demokratiske rettigheter også under de begrensede tiltak for aktivitet som følger av smittevernloven under utbruddet av covid-19. Muligheten til å fremme listeforslag også for de gruppene som ikke nådde opp, eller ikke var etablert ved forrige sametingsvalg, er en grunnleggende demokratisk rettighet. Komiteen understreker betydningen av at den elektroniske løsningen ivaretar krav til digital sikkerhet og personvern. Bestemmelsen skal oppheves 1. januar 2022.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet