Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse om elektronisk meldingsutveksling i helse- og omsorgssektoren

Dokument 3:6 (2013-2014), Innst. 67 S (2014-2015)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 25.11.2014Innst. 67 S (2014-2015)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Riksrevisjonen har undersøkt status for innføring av elektronisk meldingsutveksling og avvikling av parallelle papirrutiner i helse- og omsorgssektoren. Undersøkelsen viser at det fortsatt brukes mye papir, at det ikke i tilstrekkelig grad er utviklet tekniske løsninger og at det er svakheter ved departementets planlegging, styring og oppfølging av arbeidet. Komiteen avholdt kontrollhøring for å belyse saken nærmere. I innstillingen uttaler komiteen blant annet at den mener det er nødvendig at staten går fra koordinering gjennom råd og veiledning, til sentral styring og ledelse på ikt-området. Komiteen understreker behovet for å ta i bruk standard programvare og påpeker at departementet må ta sitt ansvar for å følge opp de ytre etatene. Stortinget fattet vedtak om at regjeringen må redegjøre på egnet måte for hvordan den vil løse de ikt-utfordringene som Rikrevisjonens undersøkelse har vist.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 25.11.2014

    Behandlet i Stortinget: 16.12.2014