Laila Dåvøy (KrF): I frivillighetsmeldingen, St.meld. nr. 39 (2006-2007) Frivillighet for alle, varsles det oppfølging av Folkehelseprosjektet fra Helse- og omsorgsdepartementet.
Hvordan er friluftslivsorganisasjonene involvert i dette oppfølgingsarbeidet?
Begrunnelse
I Frivillighetsmeldingen heter det: "Regjeringen vil ta initiativ overfor NIF og andre frivillige organisasjoner til et folkehelseprosjekt. Hensikten er å få flere folk til å bevege seg mer."
Dersom slike prosjekter skal få effekt og nå ut til inaktive grupper, kreves det god planlegging. Det er ofte særlig ressurskrevende å nå inaktive med aktivitetstilbud, slik at det må forutsettes økonomisk styrking av folkehelsearbeidet via de frivillige organisasjonene om Folkehelseprosjektet skal lykkes. På den bakgrunn er det interessant å bli orientert om fremdriften i arbeidet.
Friluftsliv har en rekke fortrinn i folkehelsesammenheng fordi det er lavterskel aktivitet som kan utøves av alle med små krav til utstyr og som krever relativt lite midler til tilrettelegging. I tillegg til fysisk aktivitet innebærer friluftsliv naturopplevelser, trivsel og mulighet for gode sosiale relasjoner.