Skriftlig spørsmål fra Øyvind Korsberg (FrP) til kulturministeren

Dokument nr. 15:634 (2009-2010)
Innlevert: 08.02.2010
Sendt: 09.02.2010
Besvart: 15.02.2010 av kulturminister Anniken Huitfeldt

Øyvind Korsberg (FrP)

Spørsmål

Øyvind Korsberg (FrP): I løpet av de 7 første serierundene i eliteserie vil ikke Tromsø IL eller Kongsvinger IL bli vist en eneste gang på riksdekkende TV, (hele kampen) mens f.eks. Vålerenga blir vist 7 ganger. NRK og TV2 har enerett på sending av kamper og har således stor betydning for publikum og sponsorer og dermed inntekter til lagene som blir vis på riks TV.
Vil statsråden ta initiativ overfor NRK og TV2 slik at samtlige lag i eliteserien blir vis på riksdekkende TV og at kampene blir jevnere fordelt mellom lagene?

Anniken Huitfeldt (A)

Svar

Anniken Huitfeldt: Jeg synes det er viktig at kringkasternes dekning av toppfotballen er balansert og at alle lagene i Tippeligaen blir eksponert på fjernsyn. I NRK-plakaten er det nedfelt at NRK skal dekke bredden i norsk idrettsliv og jeg føler meg sikker på at også TV 2 er opptatt av dette.

For øvrig innebærer prinsippet om medienes redaksjonelle selvstendighet at det ikke vil være riktig av meg å kommentere nærmere de konkrete redaksjonelle prioriteringer kringkasterne har gjort i forbindelse med dekningen av årets fotballsesong.