Muntlig spørsmål fra Erna Solberg (H) til kunnskapsministeren

Om hvorvidt det er verdig å rette storskytset mot andre partier og mot kommuner som har gjort en iherdig jobb for å bygge barnehageplasser, for å røyklegge sitt eget løftebrudd

Datert: 19.12.2007
Besvart: 19.12.2007 av kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell

Erna Solberg (H)

Spørsmål

Erna Solberg (H): Vi er alle opptatt av at norske barn skal få mulighet til å få gå i en barnehage - en kvalitativ god barnehage med nok pedagogisk ansatte og med godt materiell rundt seg. Derfor har alle i det norske storting vært enige i at det skal satses på og bygges ut et godt barnehagetilbud.

SV har som parti lovet, og kanskje forlovet seg på hurtigheten, å være i mål alle steder. Med utgangspunkt i denne enstemmigheten som har vært rundt dette, er det forbausende å oppleve at en statsråd - når man møter sitt eget løftebrudd - velger å rette storskytset mot andre partier, og mot de kommunene som har gjort en iherdig jobb de siste årene for å komme i mål med det vi alle har ønsket.

La meg ta et eksempel fra min egen hjemby. Siden 2003, da det var et politisk skifte, har man altså bygget 4 560 nye barnehageplasser. I år 2000 ble det bygget 9 barnehageplasser i den byen. Det var et kjempeetterslep.

Da er mitt spørsmål om ministeren egentlig synes at det er verdig å bruke forsøkene på et mediejippo til å røyklegge sitt eget løftebrudd, at man ikke når i mål med det man selv har lovet, med å skyte på dem som faktisk gjør en iherdig jobb.


Les hele debatten