Muntlig spørsmål fra Ib Thomsen (FrP) til kulturministeren

Om statsråden kan garantere at regjeringen ikke vil foreslå lisensbelegging for lesebrett og andre teknologiske plattformer

Datert: 13.03.2013
Besvart: 13.03.2013 av kulturminister Hadia Tajik

Ib Thomsen (FrP)

Spørsmål

Ib Thomsen (FrP): Jeg har et spørsmål til kulturministeren, men aller først vil jeg ønske kulturministeren velkommen til sin første spontanspørretime. Jeg vil legge til at jeg er glad for at hun ble utnevnt som minister, for hun er en ung, dyktig og spennende kulturpolitiker. Vi ser i dag i et oppslag i Dagbladet at hun er villig til å finne gode løsninger til nytt Munch-museum.

På min uhøytidelige måte vil jeg begynne spørsmålet mitt med en limerick. Den går sånn:

«En ganske fersk statsråd som svarer til Jens

skal straks debutere med et spørsmål om lisens.

Vurderer hun å ta penger som søta bror gjør,

for nettbrett og slikt som før hadde rør?

President, da tar jeg dissens!»

Utviklingen går framover. Teknologiske framskritt skjer hele tiden – ja, det skjer hver eneste dag. For aktører og myndigheter er det derfor viktig å følge med. Stadig nye tv-plattformer har gitt utfordringer med tanke på lisensinnkreving. I Sverige ser vi allerede at man kan kreve lisens på pc-er og lesebrett – tv-lisens for helt andre ting enn tv, med andre ord.

Jeg vil derfor spørre om statsråden går med tanker om en slik lisensbelegging for lesebrett og andre teknologiske plattformer. Kan statsråden garantere at regjeringen ikke vil foreslå lignende løsninger i Norge?


Les hele debatten