Muntlig spørsmål fra Hans Olav Syversen (KrF) til statsministeren

Om at utsendelse av lengeværende asylbarn begynner å bli en vanskelig sak i forholdet mellom regjeringen og Kristelig Folkeparti og Venstre, og hvorvidt det er justisministerens verk alene, eller om hele regjeringen stiller seg bak

Datert: 14.01.2015
Besvart: 14.01.2015 av statsminister Erna Solberg

Hans Olav Syversen (KrF)

Spørsmål

Hans Olav Syversen (KrF): Nå fikk vi akkurat tekstmelding om at øvelsen var avsluttet, og man takket for deltakelsen. Jeg takker på vegne av representantene for å kunne få delta! Det var kanskje ikke helt ueffent at alarmen gikk.

Mitt spørsmål gjelder utsendelse av lengeværende asylbarn. Jeg må ærlig talt si at dette synes jeg nå begynner å bli en veldig trist sak i seg selv, men jeg kan heller ikke unnlate å si at jeg synes det begynner å bli en vanskelig sak i forholdet mellom regjeringen og Kristelig Folkeparti og Venstre.

Det Bergens Tidende i går offentliggjorde, innebærer i realiteten at den avtalen som Venstre og Kristelig Folkeparti har inngått med regjeringen, undermineres og har blitt det over tid. Resultatet av det er også det uforståelige faktum at denne regjeringen nå synes det er mer på sin plass å ha kriminelle asylsøkere værende i dette landet mens man sender ut lengeværende asylbarn.

Mitt spørsmål er kort og godt: Er dette justisministerens verk alene, eller er det noe regjeringen stiller seg bak?


Les hele debatten