Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

10 forslag fra Gunhild Øyangen på vegne av Arbeiderpartiet og 3 forslag fra John I. Alvheim på vegne av Fremskrittepartiet oversendt fra Stortingets møte 16. februar 1999 vedrørende den høye overdosestatistikken med dødelig utgang, forebyggende arbeid lokalt blant barn og unge, narkotikabrukeres krav om livskvalitet, diverse hjelpetiltak og behandlingstilbud til tunge misbrukere i Osloregionen

Innst. S. nr. 215 (1998-99)

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å vurdere følgende forslag:
– Det forebyggende arbeidet lokalt organiseres mer tverretatlig, med samarbeid mellom skolehelsetjenesten, politi, skole, PP-tjeneste og Barnevernet.
– Skolehelsetjenesten får en mer sentral oppgave i det forebyggende og sosiale arbeidet med barn og unge, blant annet gjennom oppbygging av foreldrekompetanse.
– Tilbud om metadonassistert behandling gjøres landsomfattende.

– Det gis tilbud om behandling med buprenorfin for de tunge misbrukerne som venter på metadonassistert behandling.
– Kommunene foretar kartlegging av tunge misbrukere og utarbeider handlingsplaner.
– Det etableres oppsøkende helseteam og lavterskel helsetilbud for narkomane i de større byene.
– Etablering av "sprøyterom" bemannet med helsepersonell utredes.
– Hospitsansatte skal gjennomgå kurs i overdoserelatert førstehjelp.
– Arbeidet mot overdosedødsfallene organiseres på linje med hvordan arbeidet med epidemilignende forhold med dødelig utgang organiseres.
– Det opprettes spesielle bokollektiv for utsatte grupper.
– Hovedansvaret for tiltak mot overdosedødsfall blant stoffmisbrukere legges til helseavdelingen i departementet.
– Preparatet buprenorfin blir godkjent forskrevet av spesialist i psykiatri og indremedisin for behandling av narkomane.
– Det utarbeides i samarbeid med Fagrådet innen Rusvernet i Norge en ny modell for å gjennomgå kapasitet og behov for behandlingstilbud etter nyere og moderne behandlingsprinsipper.