Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Bevilgninger på statsbudsjettet for 2000

Budsjett-innst. S. nr. 11 (1999-2000) Jf. St.prp. nr. 1 (1999-2000) St.prp. nr. 1. Tillegg nr. 1 (1999-2000) (kap. 2600, 2650, 3661 og 5701) og St.prp. nr. 1. Tillegg nr. 4 (1999-2000)

Vedtak 108

Stortinget ber Regjeringen legge frem sak for Stortinget med en vurdering og kostnadsoverslag for en eventuell innrømmelse av full pensjon til alle krigspensjonister.

Vedtak 109

Stortinget ber Regjeringen vurdere å oppheve tak på tolketimer for døve, døvblinde og døvblindblitte.

Vedtak 110

Stortinget ber Regjeringen opprettholde eget statstilskudd til Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon for 2000.

Vedtak 111

Stortinget ber Regjeringen foreta en evaluering av det faktiske kostnadsnivået for sykehusdriften og ut fra dette legge fram for Stortinget en vurdering av DRG- enhetsprisene sammenholdt med faktisk kostnad for sykehusdriften.

Vedtak 112

Stortinget ber Regjeringen vurdere tiltak som gjør statens refusjoner i forbindelse med innsatsstyrt finansiering av sykehusene mer forutsigbare for sykehuseierne.

Vedtak 113

Stortinget ber Regjeringen drøfte med det regionale helse- og sosialutvalg, Region Nord, hvordan driften av Kompetansesenteret for spiseforstyrrelser ved Regionsykehuset i Tromsø kan opprettholdes.

Vedtak 114

Stortinget ber Regjeringen, inntil akuttmeldingen er behandlet, om å bidra til at sykestuer som innehar akuttberedskap, kan opprettholde driften. Stortinget ser det som viktig at disse sykestuene opprettholdes, og at deres framtidige status blir avklart i forbindelse med akuttmeldingen som er ventet våren 2000.

Vedtak 115

Godkjenning av avtale
Stortinget godkjenner den inngåtte reviderte avtalen mellom staten og Sør-Trøndelag fylkeskommune om bygging av ny universitetsklinikk i Trondheim - RIT 2000, jf. St.prp. nr. 1. Tillegg nr. 4 (1999-2000).

Vedtak 116

Godkjenning av kostnadsramme
Stortinget godkjenner kostnadsrammen for byggetrinn 0 ved ny universitetsklinikk i Trondheim - RIT 2000 i samsvar med spesifisert forslag i St.prp. nr. 1. Tillegg nr. 4 (1999-2000).

Vedtak 117

Retningslinjer for regulering av grunnbeløpet i folketrygden
Stortinget samtykker i retningslinjer for årlig regulering av grunnbeløpet i folketrygden i samsvar med framlagt utkast i St.prp. nr. 1 (1999-2000).

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å godkjenne søknaden fra Høyskolen i Gjøvik om å etablere radiografutdannelse i samarbeid med Høyskolen i Bergen fra skoleåret 2000-2001.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen i statsbudsjettet for 2001 å fremme forslag om å styrke den mikrobiologiske kliniske virksomheten ved norske offentlige sykehus og videre fremme forslag om stimuleringstiltak for forskning innen medisinsk bakteriologi.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å godkjenne Influensasenteret i Bergen som landsdekkende vaksine- og kompetansesenter for epidemier og pandemier og likeledes sørge for at driftsutgiftene til senteret blir en egen post i statsbudsjettet fra 2001.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å utrede mulighetene for opprettelse av akuttsenger i kommunene, som ledd i å oppnå en avlastning av sykehusene på lavest effektive omsorgsnivå.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å sørge for at legemidlene Aricept og Singulair innføres på ordinær blå resept.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å endre regelverket for refusjon til norske pasienter behandlet i utlandet slik at spesielt avstivningsoperasjoner i ryggen utført i utlandet fullt ut blir dekket av Rikstrygdeverket. Stortinget ber videre Regjeringen å redusere behandlingstiden radikalt for søknad om refusjon for medisinsk behandling i utlandet.