Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kirke-, utdannings- og forskningsministerens redegjørelse om utdanningspolitikk

Vedtak 332

Kirke-, utdannings- og forskningsministerens redegjørelse i Stortingets møte 4. mai 2000 om utdanningspolitikken
- vedlegges protokollen.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å ta initiativ til at det settes i gang ulike forsøk med alternativ organisering av opplæringen og skoledagen. Det er spesielt viktig å få utprøvd ordninger som:
- Aldersblanding ved fulldelte skoler
- Nye måter å organisere skoledagen på uten den tradisjonelle inndeling i fag og timer
- Organisering av skoleåret slik at en kan starte på ulike tider av året. Som eksempel bør det utprøves en ordning der barna starter skolen den dagen de fyller 6 år. Det bør dessuten prøves ut opplegg der voksne kan starte en utdanning på ulike tider i året. En slik organisering forutsetter større grad av prosjektarbeid og at skolene legger læreplanen til grunn for organisering og ikke lar læreboka styre opplegget.

Vedtak 334

Stortinget ber Regjeringen som grunnlag for en diskusjon legge fram en egen sak om de viktigste organisatoriske og pedagogiske utviklingsprosjekter som er i gang i skolen (grunnskolen og videregående skole).

Vedtak 335

Stortinget ber Regjeringen i løpet av høsten 2000 å fremme forslag om å lovfeste arbeidsmiljøbestemmelser for elever og studenter.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å foreta en samlet vurdering av integreringsutfordringene i Oslo - skolen, og legge dette fram for Stortinget som egen sak.

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å fremlegge egen sak for Stortinget om Bergutvalgets innstilling om fagskoleutdanninger (NOU 2000:5) i løpet av høstsesjonen 2000