Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Resept for et sunnere Norge. Folkehelsepolitikken

St.meld. nr. 16 (2002-2003), Innst. S. nr. 230 (2002-2003)

Vedtak 466

Stortinget ber Regjeringen i sin oppfølging av Kvalitetsutvalgets innstilling vurdere hvordan skolen kan legge til rette for mer daglig fysisk aktivitet for elevene.

 

Vedtak 467

Stortinget ber Regjeringen vurdere om også fysioter­apeuter kan omfattes av å benytte livsstilstaksten, som blant annet gjelder muligheten for å foreskrive fysisk aktivitet.

 

Vedtak 468

Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at prosjektet "Miljøårsaker til type-1 diabetes" blir en del av den samlede folkehelseforskningen.

 

Vedtak 469

Stortinget ber Regjeringen om at kvinnehelse priori­teres i styringsdokumentet til helseforetakene.

 

Vedtak 470

Stortinget ber Regjeringen om at forskning på kvin­ners helse prioriteres, og at det legges til rette for en opptrappingsplan innenfor den samlede forskn­ingsinnsatsen på helseområdet.

 

Vedtak 471

St.meld. nr. 16 (2002-2003) Resept for et sunnere Norge - Folkehelsepolitikken – vedlegges protokollen.

 

Vedtak 472

Dokument nr. 8:18 (2002-2003) - forslag fra storting­srepresentantene Åslaug Haga, Kent Inge Stenberg Ryen og Rune J. Skjælaaen om å etablere en ordning med daglig utdeling av gratis frukt og grønt til alle elever i grunnskolen – vedlegges protokollen.

 

Vedtak 473

Stortinget ber Regjeringen utarbeide en handling­splan for økt fysisk aktivitet. Planen må omfatte konkrete tiltak på flere samfunnsområder. Partene i arbeidslivet må trekkes aktivt med i arbeidet. Det samme må Norges Idrettsforbund. Stortinget må på egnet måte holdes orientert om arbeidet.