Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Tiltaksplan mot fattigdom

St.meld. nr. 6 (2002-2003), Innst. S. nr. 184 (2002-2003)

Vedtak 412

Stortinget ber Regjeringen styrke sosialtjenestens koordinerende rolle og ber om en vurdering av om sosialtjenesteloven bør få en ny bestemmelse om hjelp til helhetlig individuell plan for helse-, sosial- og bar­neverntjenester.

 

Vedtak 413

Stortinget ber Regjeringen vurdere nivået på trygde- og sosialhjelpsytelsene og muligheten til å vektlegge økte ytelser ved deltaking i kvalifiseringsarbeid, utdan­ning eller meningsfull samfunnsaktivitet.

 

Vedtak 414

Stortinget ber Regjeringen redusere bruken av egen­andeler på nødvendige helse- og omsorgstjenester, bl.a. gjennom en utvidelse av ordningen med egenandelstak 2.

 

Vedtak 415

Stortinget ber Regjeringen i løpet av 2004 vurdere å endre folketrygdens regler om stønad til barnetilsyn til enslig mor eller far slik at også uføre aleneforsørgere som på grunn av sin uførhet må overlate nødvendig til­syn med barn til andre, også omfattes av dette regelver­ket.

 

Vedtak 416

Stortinget ber Regjeringen på bakgrunn av evaluerin­gen av reformen for enslige forsørgere vurdere behov for endringer i regelverk og stønadsformer innen bud­sjettfremlegg for 2004 og eventuelt fremme forslag, slik at flere kan nå målsettingen om selvforsørgelse og kvalifisering.

 

Vedtak 417

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om ny stønadsordning for pensjonister med kort botid i Norge i løpet av 2003.

 

Vedtak 418

Stortinget ber Regjeringen vurdere omfang og utfor­ming av arbeidsmarkedstiltak for mennesker med psy­kiske lidelser og øke antall tiltak for yrkeshemmede i statsbudsjettet for 2004.

 

Vedtak 419

Stortinget ber Regjeringen utrede hvordan Husban­kens ordninger kan omfatte et boligprogram for rus­middelmisbrukere, og om det kan utvikles en støtteord­ning for kommuner og frivillige organisasjoner til delvis dekning av kostnadene ved boligsosial oppføl­ging i løpet av 2004.

 

Vedtak 420

Stortinget ber Regjeringen utrede muligheter for å bedre tannhelsetilbudet for utsatte grupper.

 

Vedtak 421

Stortinget ber Regjeringen vurdere om andelen av psykiatrimidlene til kommunene til barn og unge skal være høyere enn dagens 20 prosent.

 

Vedtak 422

St.meld. nr. 6 (2002-2003) – Tiltaksplan mot fattig­dom – vedlegges protokollen.

 

Vedtak 423

Stortinget ber Regjeringen vurdere omfang og utfor­ming av arbeidsmarkedstiltak for personer med psy­kiske lidelser i statsbudsjettet for 2004.