Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentantene Inge Ryan, Øystein Djupedal, Ingvild Vaggen Malvik og Heidi Sørensen om opprettelse av et fond for nyetableringer og innovasjon basert på miljøteknologi

Dokument nr. 8:93 (2002-2003), Innst. S. nr. 283 (2002-2003)

Vedtak 558

Stortinget samtykker i at det opprettes en ny enhet som forvalter direkte virkemidler for næringslivet.

 

Vedtak 559

Stortinget samtykker i at den nye enheten organiseres som et særlovsselskap.

 

Vedtak 560

Stortinget samtykker i at den nye enhetens utsend­inger i utlandet integreres i utenrikstjenesten og anmeldes som spesialutsendinger.

 

Vedtak 561

Stortinget samtykker i at Norsk Romsenter omdannes til et forvaltningsorgan med særskilte full­makter.

 

Vedtak 562

Stortinget ber Regjeringen vurdere muligheten for å etablere en statlig garanti for driftskreditt for oppdrett av torsk og skjell. Ordningen kan organiseres i SND innenfor rammen av internasjonale avtaler og utformes i samspill mellom staten, bankene og næringen.

 

Vedtak 563

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med stats­budsjettet for 2004 vurdere tiltak for å øke kontakten mellom forskningsinstitutter, bedrifter og næringer med lite FoU.

 

Vedtak 564

Stortinget ber Regjeringen legge fram en evaluering av SkatteFUNN. I den forbindelse bes det om at det også vurderes å utvide Skatte-FUNN-ordningen til å gjelde enkeltmannsforetak, inkl. landbruk.

 

Vedtak 565

Stortinget ber Regjeringen sikre at midlene i dis­triktsmilliarden innrettes mot bedrifter lokalisert i de mest næringssvake områdene, som er truet med avfolk­ing. Dersom det skulle vise seg at tapsfondet ikke er til­strekkelig for å gjøre midlene operative, må det avsettes ytterligere bevilgninger til tapsfond. Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2004 fremme forslag om ytterligere 400 mill. NOK til såkornfond og 100 mill. NOK til tapsfond.

 

Vedtak 566

Dokument nr. 8:93 (2002-2003) - forslag fra storting­srepresentantene Inge Ryan, Øystein Djupedal, Ingvild Vaggen Malvik og Heidi Sørensen om opprettelse av et fond for nyetableringer og innovasjon basert på mil­jøteknologi - bifalles ikke.

 

Vedtak 567

Stortinget ber Regjeringen om å sikre at kompet­ansen og funksjonene til det som i dag er Norges Eksportråd, SVO, SIVA, Norges Turistråd, SND og Norges forskningsråds næringsrettede aktiviteter, til­bys i en felles brukerfront med utgangspunkt i det som i dag er SNDs regionkontorer og Eksportrådets kontor­nett.

 

Vedtak 568

Stortinget ber Regjeringen om å overføre virke­midlene som i dag forvaltes av SND, SVO, Norges Eksportråd og Norges Turistråd til den nye enheten. Stortinget ber Regjeringen vurdere hvorvidt andre rel­evante virkemiddelenheter på sikt skal innlemmes i den nye enheten.

 

Vedtak 569

Stortinget ber Regjeringen legge frem en vurdering av mulighetene for desentralisering og forenkling av dagens ulike næringsrettede låne-, tilskudds- og egen­kapitalordninger. Det bes også om at det vurderes å etablere regionale ordninger som skal tilføre norsk næringsliv mer midler, gi større langsiktighet og mer regional styring enn i dag.

 

Vedtak 570

Stortinget samtykker i at eierskapet i Argentum Fondsinvesteringer AS overføres fra SND og SIVA til Nærings- og handelsdepartementet fra 1. juli 2003.

 

Vedtak 571

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med stats­budsjettet for 2004 fremme forslag om å styrke bev­ilgningene til forsknings- og utviklingskontrakter (IFU/OFU-ordningene).