Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i forslaget til statsbudsjett for 2004

Budsjett-innst. S. I (2003-2004), jf. St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 1(2003-2004)

Vedtak 65

Stortinget ber Regjeringen snarest mulig utforme for­slag til regelverk som så langt mulig viderefører ord­ningen med gradert arbeidsgiveravgift for bransjer eller vesentlige deler av bransjer som ikke er i konkur­ranse med virksomhet i andre EØS-land, i tråd med fin­anskomiteens merknader i Budsjett-innst. S. I (2003- 2004). Ordningen forutsettes å gjelde både offentlig og privat sektor. Ordningen utformes og avgrenses slik at den må forutsettes å kunne gjøres gjeldende for hele eller vesentlige deler av en bransje i samme arbeids­giveravgiftssone uten at dette er i strid med EØS- avtalen. Regjeringen bes utforme forslag til en slik ordning innen utgangen av mars 2004. Før formell notifikasjon av en slik ordning sendes til ESA, skal Stortingets organer orienteres med rimelig tid til vur­dering. Regjeringen forutsettes å fremme eventuelle forslag til endringer i regelverk og bevilgningsvedtak som følge av ordningen så snart godkjenning fra ESA foreligger.

 

Vedtak 66

Stortinget ber Regjeringen oppnevne et utvalg for å vurdere konkret utforming av virkemidler som kan settes inn innenfor rammen av EØS-regelverket som følge av bortfall av differensiert arbeidsgiveravgift.

Vedtak 67

Stortinget ber Regjeringen legge opp til et aktivt engasjement for å øke forståelsen i EØS-området for fordelene ved en gradert arbeidsgiveravgift framfor andre og mindre målrettede tiltak.

Vedtak 68

Stortinget ber Regjeringen sørge for at kravet til bal­anse i helseforetakene forskyves fra 2004 til 2005.

Vedtak 69

Stortinget ber Regjeringen komme tilbake til Stort­inget våren 2004 med forslag til hvordan man kan øke bruken av gass innenlands på en miljøvennlig måte. Innovasjonsselskapet i Grenland gis i oppdrag å eta­blere et nasjonalt gassteknologiprogram for å drive frem miljøvennlig bruk av gass til energiformål inklud­ert CO2-håndtering. Det vurderes også en eventuell utvidelse av selskapets virksomhet til å omfatte bruk av gass i industrielle prosesser og løsninger for hydrogen som energibærer. Selskapet etableres i løpet av 2004. Det må snarest etableres en støtteordning for bygging av pilotanlegg for gasskraftverk med CO2-håndtering, og partene ber Regjeringen legge frem sak for Stort­inget om dette senest i forbindelse med Revidert nas­jonalbudsjett 2004.

 

 

 

 

Vedtak 70

Stortinget ber Regjeringen om å ta aktivt del i arbei­det for å legge et grunnlag for ny næringsdrift i Årdal og Høyanger i forbindelse med store nedleggelser av industriarbeidsplasser. Det må tas initiativ overfor nåværende virksomheter, fremtidige eier- og investormiljøer og gjennom målrettede offentlige virkemidler.

 

Vedtak 71

St.meld. nr. 1 (2003-2004) - Nasjonalbudsjettet 2004 - vedlegges protokollen.

 

 

Vedtak 72

Stortinget samtykker i at kringkastingsavgiften for fjernsynsmottakere for 2004 skal være 1 802 kroner ekskl. merverdiavgift. Tilleggsavgiften ved forsinket betaling av kringkastingsavgiften og når melding ikke blir gitt etter reglene i lov av 4. desember 1992 nr. 127 om kringkasting § 8-1 andre ledd, skal være 15 pst. av kringkastingsavgiften.

Vedtak 73

Stortinget samtykker i at Miljøverndepartementet i 2004 kan foreta bestillinger av materiell o.l. utover gitt bevilgning over kap. 1441 Statens forurensningstilsyn, post 39 Oppryddingstiltak, men slik at samlet ramme for nye bestillinger og gammelt ansvar ikke overstiger 25 mill. kroner.