Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Ormen Lange og drift av Langeled

St.prp. nr. 41 (2003-2004), Innst. S. nr. 159 (2003-2004)

Vedtak 309

Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartemen­tet godkjenner plan for utbygging og drift av Ormen Lange og gir tillatelse til anlegg og drift av landan­legget på Nyhamna.

 

Vedtak 310

Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartemen­tet gir tillatelse til plan for anlegg og drift av Langeled.

 

Vedtak 311

Stortinget samtykker i at Petoro AS, som er rettighet­shaver for statens deltakerandel (SDØE), kan delta i utbygging og drift av Ormen Lange og anlegg og drift av Langeled.

 

Vedtak 312

Stortinget samtykker i at Kongen i 2004 kan god­kjenne at Petoro AS kan pådra forpliktelser utover gitte bevilgninger under kap. 2440/5440, hvor øvre grense for SDØE sin forholdsmessige andel for det enkelte prosjekt/fase utgjør 5 mrd. kroner knyttet til deltakelse i:

    Verdioppgradering av statens gass etter avsetningsinstruksen

    Pre-interessentskapsfasen ved anlegg av nye rørledninger i tilknytning til norsk kontinental­sokkel

    Utviklingsprosjekter under Gassled

 

Vedtak 313

Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartemen­tet i tråd med forutsetningene i proposisjonen kan god­kjenne at Petoro AS kan delta i:

    Overdragelse (salg, kjøp eller bytte) av deltakeran­deler i interessentskap hvor en rettighetshaver velger å tre ut av interessentskapet og hvor SDØE berøres av overdragelsen.

    Forenklet samordning av utvinningstillatelser med SDØE-andeler.

    Ny/endret plan for utbygging og drift av forekom­ster innenfor et samordnet område med SDØE-del­takelse.

    Overdragelse av deltakerandeler for å oppnå fort­satt harmonisering av deltakerandeler i utvinning­stillatelser som er samordnet og hvor SDØE berøres av overdragelsen.