Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Rett kurs mot riktigere legemiddelbruk. Legemiddelpolitikken

St.meld. nr. 18 (2004-2005), Innst. S. nr. 197 (2004-2005)

Vedtak 368

Stortinget ber Regjeringen vurdere å endre forskrif­ten knyttet til legemiddelloven § 13 med sikte på at det ved import av legemidler fra land utenfor det euro­peiske samarbeidsområdet skal kreves godkjenning av Legemiddelverket ved første gangs import til den enkelte bruker, hvorpå det ved forlenget bruk skal være tilstrekkelig med godkjenning fra den enkelte lege.

 

Vedtak 369

Stortinget ber Regjeringen utrede hvordan en skal få tatt i bruk multidosepakninger i større grad enn hva som nå er tilfellet, bl.a. ved å sikre finansiering av mer­utgifter i forbindelse med dette tiltaket.

 

Vedtak 370

Stortinget ber Regjeringen utrede hvordan de eksis­terende kollegagruppene i regi av Den norske læge­forening kan brukes bedre for å sikre bedre forskriv­ning og sikrere legemiddelbruk.

 

Vedtak 371

Stortinget ber Regjeringen utrede nærmere organisa­sjonsmodellen for de fem regionale legemiddelinfor­masjonsenhetene (RELIS).

 

Vedtak 372

Stortinget ber Regjeringen legge forholdene til rette for å heve norsk kompetanse på legemiddelbehandling til barn gjennom å etablere et nasjonalt tverrfaglig kompetansenettverk.

 

Vedtak 373

Stortinget ber Regjeringen om å medvirke til at det igangsettes forskning samt at internasjonal forskning gjennomgås, knyttet til bruken av mineraler og vitami­ner i behandlingen av mennesker med psykiske lidel­ser.

 

Vedtak 374

Stortinget ber Regjeringen snarest mulig komme med en vurdering av om driftsstøtteordningen for apo­tek fungerer bra nok i forhold til å opprettholde og eta­blere nye distriktsapotek. En slik evaluering må også inneholde en vurdering av og løsning på spørsmålet om en apotekvaktordning som dekker behovet i alle deler av landet.

 

Vedtak 375

Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag om forskrivning av virkestoff (generisk forskrivning) og legge dette fram for Stortinget på egnet måte.

 

Vedtak 376

Stortinget ber Regjeringen utrede midlertidig refu­sjon innenfor blåreseptordningen og legge dette fram for Stortinget på egnet måte.

 

Vedtak 377

St.meld. nr. 18 (2004-2005) - Om legemiddelpolitik­ken (Rett kurs mot riktigere legemiddelbruk) – vedleg­ges protokollen.