Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammenslåing av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet

St.prp. nr. 60 (2006-2007), Innst. S. nr. 243 (2006-2007)

Vedtak 479

Stortinget samtykker i at Nærings- og handelsdepar­tementet får fullmakt til på generalforsamlingen i Norsk Hydro ASA å stemme for styrets forslag om utskillelse av petroleumsvirksomheten som ledd i sam­menslåing av Norsk Hydro ASAs petroleumsvirksom­het med Statoil ASA på i hovedsak de vilkår som det er redegjort for i St.prp. nr. 60 (2006-2007).

 

Vedtak 480

Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartemen­tet får fullmakt til på generalforsamlingen i Statoil ASA å stemme for styrets forslag om sammenslåing av Statoil ASA og Norsk Hydro ASAs petroleumsvirk­somhet på i hovedsak de vilkår som det er redegjort for i St.prp. nr. 60 (2006-2007).

 

Vedtak 481

Stortinget samtykker i at Olje- og energidepartemen­tet kan kjøpe aksjer i det sammenslåtte selskapet slik at statens eierandel over tid økes til 67 pst.

 

Vedtak 482

Olje- og energidepartementet gis fullmakt til å utgiftsføre kjøp av aksjer i det sammenslåtte selskapet uten bevilgning under kap. 1811 StatoilHydro ASA, post 96 Aksjekjøp, i bevilgningsregnskapet for 2007.

 

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen i vårsesjonen 2008 å legge frem en stortingsmelding om hvordan fusjonen er gjen­nomført.

 

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å fremme en stortingsmel­ding om petroleumspolitikken.

 

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å fremlegge en sak med en evaluering av situasjonen innen leverandørindustrien og petroleumsforskning i statsbudsjettet for 2009.