En skoleklasse fra Oppsal skole spiller klasseromsversjonen av Valget er ditt. Foto: Stortinget

En skoleklasse fra Oppsal skole spiller klasseromsversjonen av Valget er ditt. Foto: Stortinget

Valget er ditt - klasseromsversjon

Spill Valget er ditt i klasserommet!

Valget er ditt er Stortingets læringsspill for ungdomsskolen. Spillet finnes både som tilbud i Stortingets lokaler og som en nettbasert versjon som spilles i klasserommet. 

Valget er ditt passer både for 8., 9. og 10. klasser på mellom seks og 30 elever. For klasser på over 15 elever anbefaler vi fem grupper. Estimert tidsbruk er 90 minutter.

Løsningen er nettbasert og enkel å ta i bruk. Det er ikke nødvendig å bestille på forhånd. Dere vil trenge en pc/ nettbrett per gruppe og en lærer-pc som kobles til storskjerm. Elevgruppene logger seg inn med en kode som blir synlig når lærer oppretter et spill. Underveis i spillet får lærer og elever instruksjoner på sine skjermer.

Gå til spillet

 

For MacOS anbefaler vi Chrome. Det er ikke anbefalt å bruke iPad som lærer-enhet. Vi har ikke anledning til å bistå underveis i gjennomføringen, men dersom du har tilbakemeldinger eller tanker om hvordan løsningen kan bli enda bedre, send oss gjerne en mail: befo@stortinget.no

Om spillet

I Valget er ditt skal elevene være stortingsrepresentanter og gjøre valg og prioriteringer for fremtidens Norge. Elevene deles inn i grupper, og utformer sine partiprogram ved å velge saker innenfor ulike kategorier. Diskusjon og kompromisser er viktige stikkord for å komme til enighet i partiet.

Deretter presenterer partiene sine partiprogram for hverandre. I den påfølgende debatten blir elevenes prioriteringer utfordret av medelever og får trening i argumentasjon og debatteknikk. Når alle partiene har presentert sine program, er det på tide med valg og en vinner kåres.

Spillet avsluttes med avisoverskrifter som viser hvilke konsekvenser valgvinnerens politikk kunne fått. På denne måten viser spillet at politiske valg i dag gir konsekvenser for fremtiden.


Sist oppdatert: 30.09.2021 08:36