Tilbud for 1.-4. trinn

Stortinget ønsker å bidra til at de yngste generasjonene blir aktive deltakere i demokratiet. Barns første møte med Stortinget skal derfor være en spennende, lærerik og god opplevelse. 

Tema og innhold for besøket

I løpet av besøket får elevene stifte bekjentskap med Stortinget og Grunnloven. Vi snakker med elevene om Grunnloven og 17. mai, hva Stortinget er og hva som foregår her. 

I løpet av omvisningen besøker vi flere av Stortingets viktigste og flotteste rom. Kanskje elevene kjenner noen av dem igjen fra bilder eller TV? Hvis det er stortingsmøte, sitter vi en kort stund på publikumsgalleriet og følger møtet. Hvis det ikke er stortingsmøte, går vi inn i selve stortingssalen.

Forberedelser

Det er en fordel om dere bruker litt tid på å snakke om Stortinget i forkant av besøket. Bruk gjerne våre undervisningssider på nett hvor du finner skreddersydde artikler og oppgaver for alle våre målgrupper. Når du har bestilt omvisning, vil du motta en e-post med informasjon det er viktig at du setter deg inn i.

Praktisk informasjon

  • omvisningen må forhåndsbestilles
  • besøket varer i inntil 1 ½ time, inkludert sikkerhetskontroll
  • det er kun mulig å bestille omvisning for én gruppe per tidspunkt
  • en gruppe kan ha maks 34 deltagere, inkludert lærere/ledsagere
  • navnelister må sendes inn i forkant
  • omvisningen er gratis

Bestilling

Alle bestillinger må gjøres på nett. Trykk på et ledig tidspunkt for å komme til bestillingsskjemaet. Det er mulig å bestille besøk 185 dager (ca. 6 måneder) frem i tid. Tidspunktene publiseres hver dag kl. 08.00.

NB! Grunnet den uvisse situasjonen knyttet til korona-viruset, er nettbestilling av besøk stengt inntil videre. Vi beklager ulempen dette medfører.