Mina og løven går sammen. Illustrasjon: Inga H. Sætre

Mina og løven går sammen. Illustrasjon: Inga H. Sætre

Mina og løven

I boken Mina og løven tar en av stortingsløvene Mina med på rundtur i stortingsbygningen. På veien lærer hun om Stortinget og demokratiet.

Moren til Mina er stortingsrepresentant, og en dag får Mina være med på Stortinget. Der treffer hun en løve som viser henne rundt. Løven tar Mina på alvor, og snakker med henne om viktige ting hun lurer på. På den måten lærer hun mye om Stortinget og demokratiet.

Boken er skrevet av Elin R. Tømte, som er ansatt i seksjon for besøk og formidling på Stortinget. Illustrasjonene og designet er laget av den prisbelønnede tegneserieforfatteren Inga H. Sætre.

Mina og løven er en liten bok som tar opp store og viktige temaer. Elevene vil trenge tid for at stoffet skal modne. Vi foreslår derfor at dere bruker god tid når dere arbeider med boken. Første gang kan boken gjerne leses i to deler.

Formålet med boken er å lære barn om det norske demokratiet på en lettfattelig måte. Boken passer for barn fra fem år og oppover.

Last ned boken

Mina og løven (bokmål pdf)

Mina og løva (nynorsk pdf)

Mina og Loven (samisk pdf)

Hør lydbokutgaven

Internet Explorer 9 og eldre versjoner kan ikke avspille lydfilen.

Lydboken er laget av Stortingets administrasjon. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert lenking, videreføring eller kopiering er ulovlig.

Boken er lest av Runa Eilertsen.

«Det går et festtog gjennom landet» av Carl-Andreas Næss (musikk) og Grethe Myhre Skottene (tekst) er fremført av Forsvarets Stabsmusikkorps og Sarpsborg kammerkor. Gjengitt med tillatelse av Norsk Noteservice as.

«Minas godnattsang» av Roar Lindberg (musikk og tekst) er sunget av Runa Eilertsen og akkompagnert av Eivind Thoresen Skarpaas.

Oppgaver til klasserommet

Hva gjør Stortinget?

Det kan være utfordrende for elevene å forstå hva Stortingets oppgaver er. Her finner du øvelser om Stortingets hovedoppgaver, som dere kan gjøre i klasserommet.

Ordjakt - få orden på begrepene

ordjakten finner du et knippe ord fra Mina og løven som elevene kan reflektere over og prøve å forklare. Plukk gjerne flere ord fra teksten.

Illustrasjoner og dramatisering

Her finner du tips til hvordan du kan dramatisere Mina og løven

Spørsmål til samtale

Her finner du forslag til kontroll- og refleksjonsspørsmål om innholdet i Mina og løven. Spørsmålene gir et startsted for samtaler om boken.


Sist oppdatert: 15.03.2019 09:13