Animasjonsfilm om stortingsvalg

Hvordan velges Stortinget? Kan jeg stemme hvis jeg bare er 17 år? Og hvorfor har noen valgdistrikt fire stortingsrepresentanter og andre nesten tjue? Finn svarene i denne animasjonsfilmen og test kunnskapene i en skreddersydd quiz.

Filmen egner seg til bruk i undervisning om stortingsvalg, i ungdomsskolen og på videregående skole. Som et supplement til filmen kan det være nyttig for elevene å lese om den norske valgordningen og om det å avgi stemme ved valg.

Hvor mye husker klassen etter å ha sett filmen? Sjekk ved hjelp av denne skreddersydde quizen (kahoot).

Animasjonsfilmen er laget av medarbeidere i Stortingets administrasjon, inklusive dem som til daglig formidler stortingskunnskap til besøkende skoleklasser. Du kan også se filmen uten teksting.

Vi gjør oppmerksom på at da filmen ble laget (i 2017) hadde Norge fortsatt 19 fylker. Hvert fylke tilsvarte da et valgdistrikt. Etter regionsreformen, har vi 11 fylker som rommer 19 valgdistrikt. 

Filmmusikk: Italian Afternoon by Twin Musicom is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) Artist: http://www.twinmusicom.org/


Sist oppdatert: 22.06.2021 13:10