Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:76 S (2023-2024), Innst. 313 S (2023-2024)

  • Forslag nr. 13 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utrede og legge fram forslag som lovfester et mål for arealnøytralitet både til lands og til havs og gjør dette bindende for arealpolitikken, herunder for planer og enkeltsaksbehandling på alle forvaltningsnivåer.

    Forslag nr. 14 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen sikre at statsforvalteren har en lav terskel for å gripe inn mot utbygginger som er i strid med plan- og bygningsloven eller fører til alvorlige inngrep i naturen.

    Forslag nr. 15 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen gjennom statsforvalteren bidra til at dispensasjoner fra planer og bestemmelser i byggesaker gis i tråd med plan- og bygningsloven, og kun som unntak og i klare tilfeller.

    Forslag nr. 16 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen sørge for at det settes klare rammer for kommunene, slik at hyttebygging kun kan skje i tilknytning til eksisterende byggeområder og infrastruktur.

    Forslag nr. 17 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utrede og fremme forslag om unntak fra netteiers tilknytningsplikt ved etablering av nye hyttefelt og utvidelse av eksisterende hyttefelt, slik at disse ikke lenger er garantert tilkobling til strømnettet.

    Forslag nr. 18 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen legge fram tiltak som sikrer bedre samordning av kommunenes åpning av næringsareal i natur eller på annen måte sikrer at det ikke åpnes unødig mye næringsareal og ødelegges unødig mye natur fordi kommuner konkurrerer ukoordinert om å tilby nytt næringsareal.

    Forslag nr. 19 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen i alle eksisterende og nye nasjonale veiplaner legge fram samlede og lett tilgjengelige oversikter over direkte og indirekte påvirket naturareal, type natur og status for vedkommende naturtype.

    Forslag nr. 20 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen gjennomføre tiltak for å sikre at naturbaserte næringer som havbruk, skogbruk og jordbruk drives i tråd med naturavtalens mål om at all natur skal forvaltes bærekraftig, og orientere Stortinget om arbeidet senest i den varslede stortingsmeldingen om oppfølging av naturavtalen.

    Forslag nr. 21 fra Bastholm, Une på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen innføre et krav om planvasking som pålegger kommunene å gå gjennom og vurdere reguleringsplaner som er eldre enn 5 år med formål om å fjerne områder som er satt av til utbygging som ikke tar tilstrekkelig hensyn til jordvern eller klima- og miljømål.