Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om konkrete tiltak mot æreskriminalitet

Dokument 8:96 S (2023-2024), Innst. 320 S (2023-2024)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Bård Hoksrud, Christian Tybring-Gjedde, Erlend Wiborg, Morten Wold, Per-Willy Amundsen, Silje Hjemdal, Sylvi ListhaugSaken er behandlet i justiskomiteenForslag fra (FrP)Innstilling avgitt 14.05.2024Innst. 320 S (2023-2024)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra stortingsrepresentanter fra Fremskrittspartiet om konkrete tiltak mot æreskriminalitet. Stortinget vedtok å be regjeringen sørge for at kunnskap om æreskultur og æresvold blir tilstrekkelig ivaretatt i flere utdanninger. Stortinget vedtok også å be regjeringen sette fokus på og sørge for at ansatte i skolene etc. får økt kunnskap og kompetanse for tidlig å avdekke og følge opp der barn blir utsatt for negativ sosial kontroll og æresrelatert vold. Stortinget vedtok å be regjeringen utarbeide informasjon og veiledere om hvordan barn og unge som befinner seg i utlandet mot sin vilje, skal gis hjelp dersom de oppnår kontakt med flere offentlige instanser, for å sikre at barna opplever å bli tatt på alvor. Videre ba Stortinget regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag om at det ved familiegjenforening bl.a. stilles krav om erklæring om at ekteskapet er inngått av egen fri vilje.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 14.05.2024

    Debattert i Stortinget 23.05.2024
    Votert i Stortinget 23.05.2024