Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Risikostyring i de regionale helseforetakene og helseforetakene

Dokument 3:13 (2023-2024), Innst. 324 S (2023-2024)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 14.05.2024Innst. 324 S (2023-2024)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av risikostyring i de regionale helseforetakene og helseforetakene. Riksrevisjonen fant det kritikkverdig at mange av helseforetakene ikke arbeider systematisk med risikostyring. Dette kan føre til at viktige utfordringer ikke blir identifisert, eller at nødvendige korrigerende tiltak ikke blir gjennomført og fullført. Mange av retningslinjene for risikostyring er ikke i tråd med god praksis. Komiteen har sluttet seg til Riksrevisjonens kritikk og anbefalinger. Komiteen viser i innstillingen til at mange av risikovurderingene gir dårlig grunnlag for å vurdere om risikoen bør følges opp med tiltak, samt at det er ulik forståelse av hvilket ansvar de regionale helseforetakene har i forhold til helseforetakene. Komiteen mener dette bør klargjøres og forventer at statsråden følger opp.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 14.05.2024

    Debattert i Stortinget 23.05.2024
    Votert i Stortinget 23.05.2024