Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Dokument 8:74 S (2023-2024), Innst. 278 S (2023-2024)

  • Forslag nr. 1 fra Lund, Tobias Drevland på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en forpliktende nasjonal forebyggingsstrategi for en samordnet innsats mot partnerdrap og -vold, i tråd med anbefalingene fra Partnerdrapsutvalget i NOU 2020: 17.

    Forslag nr. 2 fra Lund, Tobias Drevland på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen senest i forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2024 sikre at alle politidistriktene har tilstrekkelige midler til etterforskning av saker om vold i nære relasjoner, og at disse midlene er øremerket til dette formålet.

    Forslag nr. 3 fra Lund, Tobias Drevland på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen igangsette en bred gjennomgang av politiets arbeid knyttet til vold i nære relasjoner og partnerdrap, som et ledd i en nasjonal forebyggingsstrategi.

    Forslag nr. 4 fra Lund, Tobias Drevland på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen ta initiativ til en gjennomgang av rettsvesenets behandling av saker som omhandler vold i nære relasjoner, besøksforbud og bruk av voldsalarm og omvendt voldsalarm.

    Forslag nr. 5 fra Lund, Tobias Drevland på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen arbeide for at alle kommuner kan tilby overgangsboliger eller andre egnede midlertidige botilbud til voldsutsatte.

    Forslag nr. 6 fra Lund, Tobias Drevland på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om et bedre tilbud til voldsutsatte og et hurtigspor for økonomiske støtte, helseoppfølging og botilbud til voldsutsatte som ønsker seg ut av et voldelig forhold.

    Forslag nr. 7 fra Lund, Tobias Drevland på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sikre at hjelpetiltak, institusjoner og alle andre som jobber med voldsutsatte, ved behov kan tilby hjelp, tjenester og informasjon på flere språk enn norsk.