9.27 Andre tekstforslag og merknader fremsatt under komiteens behandling

9.27.1 IP og IOP for elever i grunnskolen

Komiteens medlemmer fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre viser til at en undersøkelse foretatt av Sosial- og helsedirektoratet i 2005 viser at innenfor psykisk helsevern har bare to av ti barn som ønsker og trenger det, fått utarbeidet en såkalt individuell plan (IP). Blant de 20 pst. som har fått utarbeidet en individuell plan (IP), er det bare halvparten av disse som har fått utarbeidet en individuell opplæringsplan (IOP). Disse medlemmer mener at dette er resultater vi ikke kan være fornøyd med og at alle elever i grunnskolen med spesielle behov må få dekket disse.

Disse medlemmer fremmer følgende forslag:

"Stortinget ber Regjeringen sikre at alle elever i grunnskolen som har behov for å få utarbeidet individuelle planer (IP) og individuelle opplæringsplaner (IOP) får et slikt tilbud."

9.27.2 Organdonasjon

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til at Fremskrittspartiet har fremmet forslag om tiltak som sikrer økt tilgang på donorer i Norge.

Komiteens medlemmer fra Kristelig Folkeparti og Venstre viser til at det er et stort behov for flere organdonorer i Norge. Det vises i den forbindelse til St.prp. nr. 1(2005-2006) fra Helse- og omsorgsdepartementet hvor det varsles en nærmere vurdering av ulike virkemidler for å stimulere til økt organuttak ved sykehus som er godkjent for organdonasjon og styrket opplæring av helsepersonell ved landets 28 donorsykehus.

Disse medlemmer fremmer følgende forslag:

"Stortinget ber Regjeringen innføre en egen DRG-kode eller en prosedyrekode for å finansiere organuttak ved sykehusene etter en ny spesifikasjon for alle potensielle donorer."