Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Barnas Spørretime på Stortinget

Fredag 19. november ble lagtingssalen i Stortinget fylt med barn og unge fra hele landet. Barnas Spørretime ble arrangert for fjerde gang, og i år var temaet deltagelse og innflytelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen og finansminister Sigbjørn Johnsen under Barnas Spørretime.

52 barn og unge fra 12 kommuner i alderen 10–19 år møtte fem ministre fra regjeringen. Med seg hadde de fortellinger om diskriminering, usynliggjøring, manglende tilrettelegging og konsekvenser ved dårlige skole- og fritidstilbud. De delte erfaringer og stilte konkrete spørsmål som ministrene måtte svare på.

Justisminister Knut Storberget, barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken, kunnskapsminister Kristin Halvorsen, finansminister Sigbjørn Johnsen og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa kom alle sammen for å bli spurt ut av barna og ungdommene.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken svarer her på spørsmål, og Justisminister Knut Storberget lytter.

 

Arrangørene av Barnas Spørretime 2010 var Stortingets barnerettsgruppe. Redd Barna var ansvarlig for koordinering, tilrettelegging og for barn og unges medvirkning. Ordstyrer for Barnas Spørretime i år var Aftenposten-journalist Liv Skotheim.

Barna og ungdommene kom fra Mandal (Vest-Agder), Tønsberg/Nøtterøy (Vestfold), Ullensaker (Akershus), Ås (Akershus), Oslo (her er det ungdom fra både Oslo og Akershus), Bergen (Hordaland), Trondheim (Sør-Trøndelag), Steinkjer (Nord-Trøndelag), Tromsø/Karlsøy (Troms) og Stavanger (Rogaland).

Stortinget er en av de viktigste arenaene i det norske demokratiet. Gjennom å legge til rette for at barn en gang i året får ta i bruk Stortinget som en arena for å formidle egne erfaringer og uttrykke egne meninger, ønsker Stortingets parlamentariske nettverk for barns rettigheter å synliggjøre barns rett til å bli hørt og voksne beslutningstakeres ansvar for å ta barns stemme på alvor.   

Barnas Spørretime er et lukket arrangement, men et referat vil bli publisert i ettertid.

Finansminister Sigbjørn Johnsen og kunnskapsminister Kristin Halvorsen svarte på mange spørsmål under Barnas Spørretime.

Finansminister Sigbjørn Johnsen og kunnskapsminister Kristin Halvorsen svarte på mange spørsmål under Barnas Spørretime.

Sist oppdatert: 18.11.2010 15:28
: