Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Palestinernes president gjestet Stortinget

Palestinernes president, Mahmoud Abbas, gjestet 18. juli Stortinget hvor han møtte lederen for Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Ine M. Eriksen Søreide, samt representantene Svein Roald Hansen, Dagfinn Høybråten og Peter N. Myhre.

Ine M. Eriksen Søreide og Mahmoud Abbas.

Representantene hadde en svært interessant samtale med president Abbas, der han åpenhjertig orienterte om sitt syn på status i fredsprosessen med Israel og hvilke elementer han mener må på plass for at partene kan møtes rundt forhandlingsbordet.

President Abbas fremholdt palestinernes vilje til å forhandle og understreket at den eneste løsningen for palestinerne er å leve i fred og samarbeid med Israel. Han orienterte videre om USAs rolle i den israelsk-palestinske konflikten og palestinske planer for å fremme en resolusjon i FN i september. President Abbas delte også sitt syn på situasjonen i Midt-Østen og Nord-Afrika med representantene.

Sist oppdatert: 19.07.2011 10:06
: