Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Polens parlamentspresident til Stortinget

14.–15. februar kommer parlamentspresidenten i det polske underhuset Sejm, Marek Kuchciński, på offisielt besøk til Norge. Stortingspresident Olemic Thommessen er vertskap for besøket.

Marek Kuchciński. Foto: Wikimedia Commons.

– Forholdet mellom Norge og Polen er godt, men på parlamentarisk nivå møtes vi for sjelden. Kuchcińskis besøk er en god anledning til å styrke forholdet ytterligere. Jeg vil særlig trekke frem Østersjøsamarbeidet, et samarbeid som er strategisk, økonomisk og kulturelt viktig for oss begge. Jeg ser frem til å diskutere dette, demokratiutvikling og andre felleseuropeiske utfordringer med Kuchciński, sier Olemic Thommessen.

Formålet med besøket er nettopp å synliggjøre og forsterke det gode og varierte samarbeidet mellom Norge og Polen. I tillegg til Østersjøsamarbeidet er Polen en viktig alliert for Norge gjennom NATO. Polen er dessuten en betydelig handelspartner og et viktig eksportmarked for Norge. I tillegg utgjør polakker den største innvandrergruppen bosatt i Norge. Derfor er det viktig å øke kunnskapen om Polen.

I tillegg til å møte stortingspresidenten, skal Kuchciński møte utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget og ledere for Stortingets internasjonale delegasjoner.

Den polske parlamentspresidenten skal også på audiens hos Kong Harald og møte statsminister Erna Solberg under sitt norgesbesøk.

Les om statsbesøket fra Polen i mai 2016.

Sist oppdatert: 13.02.2017 13:18
: