Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortinget begrenser møtevirksomheten

Det blir færre møter i stortingssalen, og komiteene på Stortinget kan gjennomføre arbeid ved hjelp av digitale løsninger.

Fra møte i stortingssalen. Foto: Stortinget.

Fra møte i stortingssalen. Foto: Stortinget.

– Stortinget vil i tiden fremover kun behandle saker hvor det er helt nødvendig at Stortinget treffer vedtak nå, sier stortingspresident Tone W. Trøen.

Stortingets presidentskapet besluttet følgende, etter møte med de parlamentariske lederne i ettermiddag:

  • Antallet representanter tilstede i salen når møtet settes og under voteringer reduseres til 87. Partigruppene avklarer selv hvilke representanter som møter.

  • Stortinget i plenum behandler i mars og april kun saker hvor det er helt nødvendig at Stortinget treffer vedtak nå. Presidentskapet avgjør hvilke saker som det er nødvendig at Stortinget behandler, etter å ha konsultert lederne for partigruppene på Stortinget.

  • Neste uke vil det være møte i Stortinget mandag 16. mars kl. 10.00 og torsdag 19. mars kl. 10.00. Presidentskapet gjør en nærmere vurdering av behovet for møter i Stortinget påfølgende uker.

I tillegg la Stortinget før votering i dag til rette for at komiteene kan gjennomføre sine oppgaver ved at komitemedlemmer deltar på komitemøter via fjernteknologiløsninger, for eksempel per telefon eller skype, eller gjennom skriftlig saksbehandling i komiteene.

– Vi er i en spesiell situasjon. Stortingets tiltak settes i verk for å redusere risikoen for spredning av smitte og for å sikre det parlamentariske arbeidet, sier stortingspresidenten.

Sist oppdatert: 12.03.2020 18:14
: