Lagtinget - Møte tirsdag den 15. juni 1999 kl. 22.30

Dato: 15.06.1999

Dokumenter: (Besl. O. nr. 81 (1998-99), jf. Innst. O. nr. 84 (1998-99)og Ot.prp. nr. 41 (1998-99))

Sak nr. 3

Odelstingets vedtak til lov om finansavtaler og finansoppdrag (finansavtaleloven)

Talere

Hans J. Røsjorde (Frp): Det hadde muligens med tanke på dagens kart og forslag vært en fordel om representanten som nå har ordet, hadde hatt sin stol nærmere talerstolen, men siden det ikke er praktisk mulig, får vi starte. Jeg vil gjerne få lov å vise til debatten i Odelstinget og vil ta opp følgende forslag på vegne av Fremskrittspartiet:

«Odelstingets vedtak bifalles ikke.

Lagtingets anmerkning:

§ 48 femte ledd antas å burde utgå.

§ 50 tredje ledd andre punktum antas å burde lyde:

«Kortere frist kan benyttes når renteendring skjer som en følge av at det er inntrådt endringer i pengemarkedsrenten, obligasjonsrenten eller det generelle rentenivå for institusjonenes innlån.»»

Videre vil jeg ta opp et forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre:

«Odelstingets vedtak bifalles ikke.

Lagtingets anmerkning:

§ 45 antas å burde lyde:

Ǥ 45 Overdragelse

(1) Uten særskilt samtykke fra låntakeren kan långiverens fordring bare overdras til en finansinstitusjon eller lignende institusjon som nevnt i § 1 annet ledd bokstav a, d, e, f eller g. Långiveren skal varsle låntakeren om overdragelsen. Ved overdragelse skal låntaker som er forbruker ha forkjøpsrett på fordringen til en pris som er i samsvar med det som er avtalt mellom långiver og den fordringen blir overdratt til.

(2) Når långivers fordring overdras, gjelder bestemmelsene i dette kapitlet tilsvarende i forholdet mellom låntakeren og den som fordringen blir overdratt til, når ikke annet er fastsatt i lov.»»

Presidenten: Hans J. Røsjorde har fremsatt de forslag han selv refererte, ett på vegne av Fremskrittspartiet og ett på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre.

Flere har ikke bedt om ordet.

Presidenten vil først la votere over forslaget fra Fremskrittspartiet og deretter over forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre.

Votering:
  • 1. Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 22 mot 4 stemmer ikke bifalt.

  • 2. Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 18 mot 8 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Lovbeslutningen blir som bifalt av Lagtinget i overensstemmelse med Grunnloven å oversende Kongen.