Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Odelstinget - Møte måndag den 21. mai 2001 kl. 18

Sak nr. 7

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim, Gunnar Kvassheim, Odd Einar Dørum og Leif Helge Kongshaug om lov om tidsbegrenset gyldighet for forskrifter – «solnedgangslov»

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten har Øystein Hedstrøm på vegner av Høgre, Framstegspartiet og representanten Vidar Kleppe sett fram eit forslag. Forslaget lyder:

«Vedtak til lov om tidsbegrenset gyldighet

for regler gitt med hjemmel i lov.

§ 1

Regler gitt i medhold av hjemmel i lov er ikke gyldige lenger enn 10 år etter vedtaksdato. Dersom forskriften da ikke er vedtatt på nytt, faller bestemmelsene bort.

§ 2

De saksbehandlingsregler som gjelder ved vedtakelsen av en forskrift, skal også gjøres gjeldende i forbindelse med ny vedtakelse av forskriften.

§ 3

For regler gitt før 1. januar 1997 forlenges gyldighetstiden med 2 år i forhold til tidsrammen i § 1, dog slik at någjeldende forskrifter uansett er gyldige til 1. juli 2003.

§ 4

Denne lov trer i kraft straks.»

Det blir votert alternativt mellom tilrådinga frå komiteen til I og framlegget frå Høgre, Framstegspartiet og representanten Vidar Kleppe.

Komiteen hadde rådd Odelstinget til å gjere slikt vedtak:

I

Dokument nr. 8:76 (2000-2001) – om forslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim, Gunnar Kvassheim, Odd Einar Dørum og Leif Helge Kongshaug om lov om tidsbegrenset gyldighet for forskrifter – «solnedgangslov» – bifalles ikke.

II

Stortinget ber Regjeringen foreta en kontinuerlig vurdering og evaluering av forskrifter, slik at det samlede regelverket hele tiden er oppdatert og dekker de reelle behov om tidsbegrenset gyldighet for forskrifter, og at unødvendige forskrifter fjernes.

Votering:Ved alternativ votering mellom tilrådinga frå komiteen til I og framlegget frå Høgre, Framstegspartiet og representanten Vidar Kleppe vart tilrådinga vedteken med 52 mot 29 røyster.(Voteringsutskrift kl. 19.24.20)

Presidenten: Tilrådinga frå komiteen til II blir i samsvar med forretningsordenens § 30 fjerde ledd å sende til Stortinget.