Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 14. desember 2000 kl. 10

Dato:
President: Kjell Engebretsen

Dokumenter: 

Sak nr. 16

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Kristin Halvorsen og Hallgeir H. Langeland om en målrettet og uavhengig undersøkelse av om gasskraftverk i Norge fører til reduserte eller økte utslipp av CO2 i Europa

Talere

Votering i sak nr. 16

Votering i sak nr. 16

Presidenten: Under debatten har Hilde Frafjord Johnson satt fram et forslag på vegne av Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til en målrettet undersøkelse om norske gasskraftverk vil redusere europeiske CO2-utslipp i løpet av tidsperioden for gasskraftverkenes levetid, minimum 20 år.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:13 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentantene Kristin Halvorsen og Hallgeir H. Langeland om en målrettet og uavhengig undersøkelse av om gasskraftverk i Norge fører til reduserte eller økte utslipp av CO2 i Europa – avvises.

Voteringstavlene viste at ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre stemte 73 representanter for innstillingen og 33 representanter for forslaget.

Jon Lilletun (KrF) (frå salen): Eg skulle ha stemt for forslaget og mot innstillinga.

Presidenten: Da skal det være 72 representanter som stemte for innstillingen, og 34 representanter som stemte for forslaget. Innstillingen er dermed vedtatt.