Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 31. mai 2005 kl. 10

Dato:
President: Kari Lise Holmberg

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling fra kommunalkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Per Sandberg, Arne Sortevik og Karin S. Woldseth om tiltak for å fremme integrering

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten har Per Sandberg satt fram seks forslag på vegne av Fremskrittspartiet.

Kystpartiet har varslet støtte til forslagene nr. 1, 2, 5 og 6, og det voteres først over disse.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om forbud mot bruk av burka og heldekkende niqab i grunnskolen.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å innføre økonomiske sanksjoner for personer som tar barna ut av norsk skole og flytter dem utenfor EØS-området.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om:

  • a) Styrking av norskopplæringen av minoritetselever, samt fremme forslag for å hindre at minoritetselever sendes ut av Norge for å gå på skole i foresattes opprinnelige hjemland. Foreldreansvaret må vurderes i denne sammenheng.

  • b) Vurdere konsekvensene av forskjellige krav om særordninger for innvandrere i Norge, med særlig vekt på slike krav i skolen.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en styrking av arbeidsgivers styringsrett vedrørende krav til uniform og bekledning.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 82 mot 16 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 21.36.13)

Presidenten: Forslagene nr. 3 og 4, fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering:

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen komme tilbake med en handlingsplan om hvordan man kan forhindre etablering av særordninger i norsk grunnskole.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å forby bruk av plagg som kan virke stigmatiserende, inviterer til diskriminering og/eller som hindrer etniske og religiøse minoritetsgrupperingers inkludering i det norske samfunn.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 83 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 21.36.35)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:93 (2003-2004) – forslag fra stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Per Sandberg, Arne Sortevik og Karin S. Woldseth om tiltak for å fremme integrering – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.