Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 14. juni 2006 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Bent Høie og Martin Engeset om å gi de kommunale kontrollutvalgene større uavhengighet

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Ib Thomsen satt fram tre forslag på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fremme forslag om endringer av kommuneloven med sikte på å øke kontrollutvalgenes uavhengighet.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å legge til rette for en innstramming av adgangen til å avsette kommunale kontrollutvalg.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fremme forslag om sikring av at et kvalifisert mindretall i de kommunale kontrollutvalgene gis adgang til å iverksette gransking av mulige misligheter i den angjeldende kommune.»

Det vil bli votert alternativt mellom disse forslagene og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:45 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Bent Høie og Martin Engeset om å gi de kommunale kontrollutvalgene større uavhengighet – vedlegges protokollen.

Voteringstavlene viste at det ved alternativ votering mellom forslagene fra Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre og innstillingen fra komiteen var avgitt 64 stemmer for innstillingen og 41 stemmer for forslagene.(Voteringsutskrift kl. 15.05.07)

Kari Lise Holmberg (H) (fra salen): President! Jeg stemte feil.

Presidenten: Da er det avgitt 63 stemmer for innstillingen og 42 stemmer for forslagene. Med disse stemmetall er komiteens innstilling bifalt.