Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 11. juni 2007 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland og Eirin Faldet

Dokumenter: 

Sak nr. 6

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene André N. Skjelstad og Gunvald Ludvigsen om å legge til rette for at foreldre med funksjonshemmede barn kan motta en omsorgslønn

Talere

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Harald T. Nesvik på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Gunvald Ludvigsen på vegne av Venstre

Forslag nr. 2, fra Venstre, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at foreldre med funksjonshemmede barn kan motta en omsorgslønn begrenset oppad til 80 prosent av 6 G.»

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 96 mot 8 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.11.06)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet, tas opp til votering. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen foreta en helhetlig gjennomgang av ordningen med omsorgslønn slik at like tilfeller behandles likt uansett bostedsadresse når det gjelder omsorgslønnens størrelse.»

Laila Dåvøy (KrF) (fra salen): Kristelig Folkeparti har varslet i debatten at vi ønsker å stemme for forslaget fra Fremskrittspartiet.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 74 mot 30 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.11.31)Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:66 (2006-2007) – representantforslag fra stortingsrepresentantene André N. Skjelstad og Gunvald Ludvigsen om å legge til rette for at foreldre med funksjonshemmede barn kan motta en omsorgslønn – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.