Stortinget - Møte onsdag den 9. januar 2008 kl. 10

Dato: 09.01.2008

Formalia

Presidenten: Presidenten vil, fordi dette er det første møtet i Stortinget i 2008, få lov til å ønske alle representanter og alle andre som har sitt daglige virke i Stortinget, et riktig godt nytt år - og uttrykke det håp at 2008 vil bli et godt år for Stortingets arbeid.

Representantene Gunvor Eldegard, Ulf Erik Knudsen, Elisabeth Røbekk Nørve, Hill-Marta Solberg, Thore A. Nistad, Trond Lode og Tove Karoline Knutsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Sør-Trøndelag fylke, Linda C. Hofstad Helleland, har tatt sete.

Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representantene Harald T. Nesvik og Åsa Elvik om permisjon i tiden fra og med 9. januar til og med 14. mars, begge for å delta på vårkurs ved Forsvarets høgskole

  • fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe om permisjon for representanten May-Helen Molvær Grimstad i dagene 9. og 10. januar for å delta på språkkurs i Storbritannia

  • fra representanten Ketil Solvik-Olsen om fødselspermisjon i tiden fra og med 9. januar til og med 15. februar

  • fra representanten Ola Borten Moe om fødselspermisjon i tiden fra og med 9. januar til og med 20. februar

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Lodve Solholm fra og med 9. januar og inntil videre

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Berit Brørby fra og med 9. januar og inntil videre

  • fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Dagrun Eriksen fra og med 9. januar og inntil videre

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Karita Bekkemellem fra og med 9. januar og inntil videre

Presidenten foreslår at disse søknader behandles straks og innvilges. - Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Vest-Agder fylke, Sigmund Kroslid, befinner seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget i tiden fra og med 9. januar til og med 13. januar under representanten Dagrun Eriksens permisjon.

Fra første vararepresentant for Nordland fylke Geir-Ketil Hansen og første vararepresentant for Sør-Trøndelag fylke Trond Nylende Jære foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget under henholdsvis representantene Åsa Elviks og Ola Borten Moes permisjoner, på grunn av sykdom.

Presidenten foreslår at disse søknader behandles straks og innvilges. - Det anses vedtatt.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Vest-Agder fylke: Karen Marie Hartmark og Sigmund Kroslid

    For Møre og Romsdal fylke: Harald Valved, Åge Austheim, Svein Gjelseth og Modulf Aukan

    For Nordland fylke: Johanne Skjølberg

    For Oppland fylke: Stein Knutsen

    For Rogaland fylke: Bente Thorsen

    For Sør-Trøndelag fylke: Randi Sollie Denstad

  • Åge Austheim, Modulf Aukan og Randi Sollie Denstad innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Lodve Solholm, May-Helen Molvær Grimstad og Ola Borten Moe.

Presidenten: Karen Marie Hartmark, Harald Valved, Åge Austheim, Svein Gjelseth, Modulf Aukan, Johanne Skjølberg, Stein Knutsen, Bente Thorsen og Randi Sollie Denstad er til stede og vil ta sete.

Endring av ukeprogrammet

Presidenten: Med hjemmel i forretningsordenens § 26 fjerde ledd vil presidenten foreslå at det oppsatte ukeprogram for inneværende uke endres, slik at det torsdag 10. januar etter stortingsmøtets slutt settes referatmøte i Odelstinget. - Det anses vedtatt.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag - og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Hans Frode Kielland Asmyhr og Solveig Horne.

- Andre forslag foreligger ikke, og Hans Frode Kielland Asmyhr og Solveig Horne anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møte i dag.

Statsråd Tora Aasland overbrakte følgende kgl. proposisjon:

Proposisjon om samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 142/2007 av 26. oktober 2007 om innlemmelse i EØS-avtalen av direktiv 2005/36/EF om godkjenning av yrkeskvalifikasjoner.

Presidenten: Proposisjonen vil bli behandlet på reglementsmessig måte. Representanten Trine Skei Grande vil fremsette et representantforslag.

Trine Skei Grande (V) [10:06:56]: Jeg har den glede å fremme forslag på vegne av representantene Gunvald Ludvigsen, Anne Margrethe Larsen, Gunnar Kvassheim og meg sjøl om anledning til å beholde terapeutisk behandler i overgangen mellom barne- og ungdomspsykiatri og voksenpsykiatri.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.